20 / 04 / 2024

Vergi ve arsa maliyeti, alt gelirliye konut için engel!

Vergi ve arsa maliyeti, alt gelirliye konut için engel!

Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Yıldırım, dar gelirliye proje üretmek istediklerini ancak vergi yükü ve arsa maliyetlerinin buna engel olduğunu söyledi. İşte açıklamaları...



Bugüne kadar yaptığı projelerde toplamda bin 300 konutluk portföyü yöneten Park İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Yıldırım, dar gelirliye proje üretmek istediklerini ancak vergi yükü ve arsa maliyetlerinin buna engel olduğunu söyledi. 


Dar ve orta gelirli ailelere de hitap etmek istediklerini ancak büyük vergi ve harç yükünün yanı sıra arsa maliyetlerinin bu durumu engellediğine dikkat çeken Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Yıldırım, vergilerin indirilmesi gerektiğini, belediyelerin de arsa üretimi yapmaları gerektiğini söyledi. 


Konut fiyatlarında maliyeti arttıran en büyük girdinin arsa maliyeti olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Temel sorun, ucuza arsa üretememekten kaynaklanıyor. Burada görev belediyelere düşüyor. Belediyelerin yeni arsalar üretmesi gerekiyor. Aksi takdirde özel sektörün dar gelirliler için üreteceği konut projelerine katkıda bulunması mümkün olmaz. 


Eğer özel sektör dar gelirliler için konut projesi üretemezse, kamunun tek başına yüzde 100 sübvansiyonla dar gelirliler için konut projesi üretmesi mümkün olamaz. 


Özel sektörü dar gelirliler için proje üretme platformuna çekmek gerekiyor. Bugün mevzuat zaten TOKİ'ye istisnalar sağlıyor. Biz kamuya sağlanan istisnaların özel sektöre de sağlanmasını istiyoruz"dedi. 


Park Evo aralıkta start alacak


Otel, endüstriyel yapılar ve konut alanında 21 yıldır faaliyet gösteren Park İnşaat, Gaziantep'de konut projelerine de tüm hızıyla devam ediyor. Tamamlanan ve teslim aşamasına gelen projelerin yanı sıra yeni projeleri için de lansman hazırlıklarının sürdüğünü anlatan Yıldırım, yakın zamanda 180 konut, 38 dükkandan oluşan Karataş Akkent bölgesinde yer alan Park Teras projesini teslim ettiklerini söyledi. Gaziantep'in gelişen bölgesi Kızılhisar'da bulunan 160 konuttan oluşan Park Sembol projelerinin ise teslim sürecinin devam ettiğini düe getiren Yunus Emre Yıldırım, "Yine aynı bölgede bulunan 75 konuttan oluşan Park Evo projemizin de inşaatı aralık ayı içerisinde tamamlanacak" dedi. 


Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunların yanısıra yine Kızühisar bölgesinde 192 konut ve 35 dükkândan oluşan ParkEra projemizin inşaatı hızla devanı ediyor. Önümüzdeki günlerde farklı mimarisi ile dikkat çekecek, 130 konuttan oluşan Park Riva ve ön kayıtlarında çok fazla talep gören 100 adet 2+1 dubleks konuttan oluşacak konsept projemiz Park Terra'nın satışına başlayacağız." 


Planlanan ve devam eden projeler de hesaba katıldığında şirket, toplamda bin 300 konutluk bir portföyü yönetiyor. Ancak şirket sadece konut değil, yanı sıra otel ve endüstriyel yapüar da inşa ediyor. Endüstriyel yapı olarak Şölen Çikolata'nın 90 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi inşaatını ve 220 dükkandan oluşan Matbaacılar Sanayi Sitesi'ni tamamlayarak teslim etmiş. 


Mimari trendleri artık müşteri beklentisi belirtiyor


Park inşaat olarak projelerin lokasyonunu belirlerken günümüzü ve ilerisini düşünerek hareket ettiklerini anlatan Yıldırım," Müşterilerimizi gerek yatırım gerekse oturum amaçlı en uygun ve en kariı olana yönlendirme çabasındayız. Son yıllarda konut projeleri mimari açıdan oldukça farklılaşmaya başladı. Yoğun çalışma temposu içindeki insanlar, satın aldıkları konutlarda barınma ihtiyacının dışında, başka unsurlar da aramaya başladılar. Alıcılar, oturduğu evde daha fazla yeşil alan görebilmek, yaşadığı yerde çocuklarıyla, açık havada güvenli bir şekilde, daha kaliteli zaman geçirebilmek ve aradığı tüm konfora evinden çok uzaklaşmadan ulaşmak istiyor. Park inşaat olarak bizler de konut sahibi olmak isteyenlerin bu beklentilerini karşılayabilmek adına yeşil alanı bol, su konseptli, projeler hayata geçiriyoruz. Kısaca artık mimari trendleri müteahhitler veya mimarlar değil, müşterinin beklentisi belirtiyor" dedi. 



Dünya




Geri Dön