19 / 04 / 2024

arsa maliyeti

arsa maliyeti

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, konut sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Gür, 'Vatandaşa ucuz konut seferberliği başlatılırsa buna katkı sağlarız’ diye konuştu.

Vergi ve arsa maliyeti, alt gelirliye konut için engel!

Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Yıldırım, dar gelirliye proje üretmek istediklerini ancak vergi yükü ve arsa maliyetlerinin buna engel olduğunu söyledi. İşte açıklamaları...

Arsa maliyeti konut fiyatlarını artıracak

Colliers International Türkiye tarafından yapılan araştırmada, Zorlu'nun karayolları arsası için ödediği fiyata dikkat çekilerek, bunun orta vadede konut fiyatlarını yüzde 50 arttıracağı belirtildi.

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

O ilde 3 milyon 500 TL'ye yükselen arsa bedelleri, konut fiyatlarını da uçuruyor!

Türkiye'nin en küçük büyükşehri olan Ordu'da arsa bedelleri 3 milyon 500 TL'ye kadar yükseliyor. Bu durum yeni yapılan konutların fiyatlarını da uçuruyor. Peki arsa maliyeti düşer mi? Nasıl düşürülebilir? 

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

İTO Başkanı Avdagiç'ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekerek, ev kiralarını düşürecek 5 önerisini açıkladı.

Düşük arsa maliyeti ile ucuz konut hedefleniyor!

İnşaat sektöründe, Türkiye'de uygun fiyatlı konutlar için arsa maliyetlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekiliyor..

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2018!

Bir evin inşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Peki, arsa üzerine ev yapma maliyeti 2018 ne kadar?

Arsa maliyeti konut fiyatlarını da artırıyor!

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, konut sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Gür, 'Vatandaşa ucuz konut seferberliği başlatılırsa buna katkı sağlarız’ diye konuştu.

Ev inşaatı maliyeti hesaplama formülü!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek evin maliyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilen bedeller ile tespit edilebiliyor. Bu inşaat metrekare maliyetleri her sene yeniden belirleniyor.

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2017!

Bir binanın inşaat metrekare bedelleri her sene, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. İşte arsa üzerine ev yapma maliyeti 2017..

Balıkesir Edremit Körfezi'nde ev fiyatları arttı!

Konut almak isteyenlerin önem verdiği konuların basında gelen konut fiyatları alıcıya yüksek gelirken, sektör temsilcileri fiyatlara etki eden unsurların arsa maliyeti ve sosyal donatı alanlarının artmasına bağlıyor.

Isparta'daki imar sorunları arsa fiyatlarını yükseltti!

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal Isparta'daki arsa maliyetlerinin artışının nedeni ele alı. Dal ''300 bin TL'ye daire satılan yerde 150 bin TL arsa maliyeti olamaz.'' dedi.

Arsa maliyeti konut fiyatlarını 10 kat artırdı!

KONUTDER Yönetim Kurulu Üyesi Altan Elmas, "Çok ciddi şekilde konut üretilmesine rağmen, üretim fazla olduğu zaman fiyat üzerinde bir miktar baskı olması lazım ama arazinin getirdiği dezavantaj, fiyatları sürekli yukarı çıkarıyor." dedi.

arsa maliyeti Haberi

arsa maliyeti

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, ‘Vatandaşa ucuz konut seferberliği başlatılırsa buna katkı sağlarız’ dedi. İstanbul gibi büyük şehirlerde metrekaresi uygun fiyattan satın alınabilir konutlar için talebin yüksek olduğuna dikkat çeken Gür, ’Burada önemli olan arsa maliyetidir. İstanbul merkezinin dışında da olsa böyle bir hareketlilik gündeme gelirse destekleriz’ dedi. 


7 PROJEYLE MİLYARLIK YATIRIM 

Mehmet Gür, İstanbul genelinde yapım ve satışına devam ettikleri 4 projenin olduğunu, bu yıl içerisinde Sancaktepe, Zekeriyaköy, Eyüp, Kağıthane, Talatpaşa, Taşdelen ve Kandilli olmak üzere toplam yedi projede 1 milyar liralık yatırım hedeflediklerini açıkladı. Daha önce satışa sundukların Resim İstanbul, Yeni Nesil Eyüp, Mod İstanbul ve Merkez Zekeriyaköy projeleriyle ilgili bilgi veren Gür şöyle konuştu; 


60 AYA SIFIR FAİZ FIRSATI 

-2014 yılında Sancaktepe’de başlanan Resim İstanbul projesinin birinci ve...