28 / 03 / 2024

Vergi yapılandırmasına 2 milyon 400 bin kişi başvurdu!

Vergi yapılandırmasına 2 milyon 400 bin kişi başvurdu!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borcu olan vatandaşlar yapılandırma için 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuruda bulunabiliyor...



Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borcu olan vatandaşlar yapılandırmadan yararlanabiliyor.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, devlete borcu olanların yapılandırma kanununun getirdiği imkanlardan yararlanabilmesi için yoğun bir tanıtım kampanyası yürüten Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bu kapsamda, borçlu şirket ve kişilere 3 milyon mektup, 2 milyon SMS gönderdi.

Devlete borcu olan herkese ulaşabilmek için GİB'in merkez ve taşra teşkilatında görev yapan tüm bürokratlar da 81 ilde bilgilendirici toplantılar yapılıyor.

Yazılı ve görsel iletişim kanallarını da kullanan Gelir İdaresi, hazırladığı 2,2 milyon broşür, 120 bin rehber ve kent meydanlarındaki billboardlar ve outdoor TV'lerle vatandaşa kanunun getirdiği imkanları anlatıyor.

Son başvuru tarihi 31 Temmuz 2018

Kanundan yararlanmak isteyen borçluların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Vergi dairelerine ödemeler ise Eylül ayında başlayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri, kanun kapsamında borcunu yapılandırarak ödeyebilecek tüm vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, vatandaşların trafik, askerlik, nüfus, seçim para cezaları, yargı harcı gibi borçlarının olup olmadığını, www.gib.gov.tr'den ya da GİB mobil uygulamasından sorgulayabileceklerini ve bilmedikleri borçları varsa, bunları öğrenip kanunun getirdiği imkanlarla yapılandırabileceklerini ifade etti.

2 milyon 400 bin kişi başvurdu

Bugüne kadar 2 milyon 400 bin kişinin başvurduğu yapılandırma yasası kapsamından belediyeye borcu emlak ve çevre temizlik vergisi borcu olan vatandaşlar da yararlanabiliyor.


 


Geri Dön