24 / 04 / 2024

Vergi yapılandırmasında son gün kuyruğu!

Vergi yapılandırmasında son gün kuyruğu!

Vergi barışı kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi dahil bazı vergi borçlarının yapılandırma başvuru süreci dün sona erdi. Borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenler vergi dairelerini doldurdu. 



Vergi barışı kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi dahil bazı vergi borçlarının yapılandırma başvuruları dün sona erdi. Borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen mükellefler vergi dairelerine akın etti.

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre  Ankara  Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, ilk taksit ödemesinin 1 Ekim tarihine kadar yapılabileceğini belirtti. Karayılan, yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin ödenmesi gerektiğini belirtti.

9 milyon dosya yapılandırma kapsamında

Yeniden yapılandırmaya yoğun başvuru geldiğini söyleyen Karayılan, yapılandırma kapsamına yaklaşık 9 milyon dosyanın girdiğini açıkladı. Dosya bazında başvuruların 6.5 milyona ulaştığını ifade eden Karayılan, başvurulara ilişkin rakamların bugün belli olabileceğini söyledi. 

Yapılandırma başvuruları yıl sonuna uzatılsın

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasına ilişkin sürenin dün sona erdiğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yapılandırma başvuruları yıl sonuna kadar uzatılmalı” ifadesini kullandı. Palandöken yazılı açıklamasında, esnafın yapılandırılan borcu bile ödemekte zorluk çektiğine dikkati çekti. Palandöken, şunları kaydetti: “Başvuru ve ilk taksit ödemeleri yıl sonuna kadar uzatılırsa bu dört aylık süre esnafı oldukça rahatlatır. Ayrıca, daha önceki yapılandırma kanunlarına başvuruda bulunup bu yılki taksitlerin ödemesinde sorun yaşayanlar da bu kanundan yararlanmalı. Bunun için kanunda bir değişikliğe gidilerek kapsamı genişletilmeli ve başvuru ile ödeme süresi uzatılmalı” diye konuştu.


Geri Dön