19 / 04 / 2024

Vestel, TV Connect Fuarı’nda Türkiye’yi temsil ediyor!

Vestel, TV Connect Fuarı’nda Türkiye’yi temsil ediyor!

Elektronikte 15 yıldır Türkiye’nin ihracat şampiyonu Vestel, 2013’te çıtayı 3.1 milyar dolar ihracata koydu..



Vestel, İngiltere’de düzenlenen 2013 TV Connect Fuarı’na Smart TV’den tablet PC’ye, dijital kutulardan akıllı tahtaya dijital ve elektronik ürünleriyle katılıyor. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “15 yıldır elektronikte Türkiye’nin ihracat şampiyonu unvanını koruyoruz. 2012’de 2,9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Hedefimiz ,bu yıl toplam yüzde 11 artışla 2013 sonunda 3.1 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşmak” dedi. 


Vestel, İngiltere’de gerçekleştirilen 2013 TV Connect Fuarı’nda Türkiye’yi dijital ve elektronik ürünleriyle temsil ediyor. Fuara katılan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “15 yıldır elektronikte Türkiye’nin ihracat şampiyonu unvanını koruyoruz. 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8 artışla 2,9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 2012 ihracatımız ürün bazında 15 milyon adedi aştı” diye konuştu.  


Erdoğan, “Bugün tüm dünyada 500’ün üzerinde markaya üretim yapıyoruz. Son olarak Bhutan ve Brunei Krallığı’nı da Vestel’in dağıtım ağına ekleyerek ihracat haritamızı 140 ülkeye çıkardık. Hedefimiz 2013 sonunda 3.1 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşmak” dedi. 


Vestel’in yurtdışı satışlarının yüzde 70’ini elektronik ürünlerin oluşturduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye’nin LCD TV ihracatının yüzde 88’ini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. Bugün Avrupa LCD TV pazarında yüzde 21’lik payla ikinciyiz” dedi. Erdoğan, bu yıl Güney Afrika’ya TV ihracatında ilerlemeyi, Hindistan ,Avustralya ve Güney Amerika pazarlarında satışları artırmayı hedeflediklerini kaydetti.


Marka ve ürünlerinin gelişimine önem veren Vestel , Londra’da  83 ülkeden 7500’e yakın üretici ve yayıncının katılımıyla düzenlenen TV Connect fuarında multi screen Smart TV teknolojisi, 10.1” tablet PC’si, uydu,kablo ve karasal set üstü kutuları, IP bazlı TV ve set-üstü kutu  sistemleri, dokunmatik bilgi ekranları, videowall sistemi, akıllı tahta ve transparan LCD monitörü sergileniyor. Vestel’in ilk kez bu fuarda tanıtılan ürünleri arasında ise Sat>IP set üstü kutusu, Android tabanlı dijital set üstü kutu platformları ve yüzde100 Türkiye üretimi tablet PC bulunuyor.


Turan Erdoğan,  “Vestel’in 2013 yılı hedefleri arasında satış yapacağı TV’lerin yüzde 25’inin, set-üstü kutularının yüzde 20’sinin internete bağlanabilir olması da yer alıyor. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için IP tabanlı ve OTT TV platformuna uygun yeni ürünler geliştiren Vestel, birçok operatör ve servis sağlayıcı ile yeni projeler ve iş modelleri üzerinde çalışma ortamı bulabileceği TV Connect gibi fuarlarda yer alıyor.” dedi. 


Fuara katılımın büyük oranda Avrupa ülkelerinden gerçekleştiğini belirten Erdoğan, “Doğu Avrupa ve Balkan ülkeleri AB’den aldıkları finansal yardımlar sayesinde çok gelişmiş bir internet altyapısı kurdular. Bu nedenle bu ülkelerde IPTV hizmetleri diğer Avrupa ülkelerine göre daha hızlı gelişmekte, ve çok sayıda IP operatörü bulunmakta. Bu ülkelerden operatörlerin fuara yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz” dedi.



Fuarda sergilenen Vestel ürünleri:

Multi Screen Smart LED TV

Vestel’in çoklu ekranlar ile etkileşimli akıllı TV’lerinde  Vestel tarafından geliştirilen, tüm Android ve iOS cihazlarda çalışan tablet uygulaması ve İphone üzerinden kullanılan uzaktan kumanda uygulaması mevcut. 

Tablet uygulamasındaki Follow TV özelliği sayesinde kullanıcı TV’de izlediği bir programı tablete aktarıp tablette canlı yayını izlemeye devam edebiliyor.Medya paylaşımı özelliği tabletten TV’ye müzik ,fotoğraf,video dosyalarını kablo bağlantısı olmadan aktarma ve büyük ekranda dosyaları görüntüleme olasılığı sunuyor. 

Kullanıcı sevdiği TV programlarını , filmleri tablet uygulamasından görüntüleyip bu programları kaçırmamak için tablette hatırlatma fonksiyonunu kurabiliyor,sosyal medya hesaplarını takip edebiliyor.

İphone kumanda uygulaması sayesinde , TV kumandası kullanımına gerek kalmadan, İphone cihazını kumandaa olark kullanmak mümkün.

Ayrıca Skype özelliği sayesinde TV üzerine yerleştirdiğiniz kamera  aracılığıyla sevdiklerinizle görüntülü konuşabiliyor, Wi-Di özelliği aracılığıyla mobil cihazlar veya bilgisayardan TV’ye kablosuz data aktarımı yapabiliyorsunuz.

OTT (Over the Top) Set Üstü Kutusu

Uydu ve kablo yayını operatörlerinin standart internet altyapısı üzerinden tüketiceiye ulaştıkları set-üstü kutuları. Opera Browser, HTML5, Microsoft Playready, Microsoft Smooth Streaming, HBB TV ve DVB Tuner desteği cihazın sahip olduğu özelliklerden bazıları. 

Akıllı Tahta

Vestel’in, dokunmatik LED ekran teknolojisini interaktif özellikle buluşturan eğitim amaçlı bu ürünü, yarattığı etkileşimli öğrenme ortamıyla eğitimi yeni bir boyuta taşıyor. Piyasadaki birçok diğer beyaz tahta çözümünün aksine Vestel’in LED ekranı, içinde yer alan PC modülü sayesinde ürünü tek parça haline getirerek kabloların ve PC kasasının kaplayacağı yerden tasarruf sağlıyor.

IP Bazlı İnteraktif TV Sistemi

Vestel’in Interaktif Hotel TV ürünü otellerin ve otel müşterilerinin evrim geçiren ihtiyaçlarını karşılama amacıyla geliştirilmiş bir oda içi eğlence ve iletişim sistemi. Sistem uydu, karasal yayınlar, kablo ve HD kanallardan gelen TV sinyallerini bir IP hattı üzerinden odalara vererek otele anten kurma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Sistem ile istenilen videoyu/müziği istendiği zamanda izletmek/dinletmek, otel müşterilerine çeşitli interaktif hizmetler sunmak ve otel personeli için dinamik sistem yönetimi gerçekleştirmek mümkün.

Digital Signage

Vestel’in Intel® Atom işlemcili Digital Signage ürünlerinde  32”, 40”, 46” ve 55” LED modelleri mevcut. Bilgi ekranlarının içeriği uzaktaki bir bilgisayardan yönetiliyor. Kullanıcı herhangi bir yerden sisteme bağlanarak şirket ağındaki bütün ekranların içeriğini görebiliyor ve değiştirebiliyor. 

Videowall Çözümü

Vestel 46” LCD ile 47” ve 55” LED  seçenekleriyle profesyonel videowall çözümleri sunuyor. Ekranlar ister yatay ister dikey konumda kullanılabiliyor. 

Transparan LCD Monitör

Vestel hem 22” hem de 46” transparan monitörler sunuyor. 22” transparan monitörün 1680x1050 çözünürlüğü ve 500:1 kontrast oranı var. 46” modelin ise çözünürlüğü 1366x768, kontrast oranıysa 1000:1. HDMI ve USB desteğine sahip olan bu transparan LCD monitörler mağazalarda tanıtım amaçlı kullanılabiliyor.

10.1 Tablet 

Vestel, Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) ve 4.1 (Jelly Bean) işletim sistemine dayalı 10.1 inçlik bir tablet çözümü sunuyor. Vestel tablet ile film seyretme, binlerce Android uygulamasına erişme, internette gezinme, e-postaları kontrol etme, video oyunları oynama, entegre kamerayla fotoğraf çekme ve birçok eğlenceli etkinlik sorunsuzca gerçekleştirilebiliyor.


Geri Dön