18 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: 1071 baraj göleti ve sulama tesisi inşa edilecek!

Veysel Eroğlu: 1071 baraj göleti ve sulama tesisi inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2019 yılına kadar 1071 baraj göleti ve sulama tesisini yapacağız. Biz bırakın göleti, barajı ve sulaması dahil 4.5 milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz." dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Müjde vermek istiyorum. 2019 yılına kadar 1071 baraj göleti ve sulama tesisini yapacağız. Eskiden 1 gölet 22 yılda bitiyordu, sulaması hariç. Biz bırakın göleti, barajı ve sulaması dahil 4.5 milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz." dedi.


Eroğlu, bazı açılışlar için geldiği Niğde'de Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir'i ziyaret etti.


Daha sonra Hükümet Meydanı'nda toplu temel atma törenine katılan Eroğlu, Niğde'ye 15 müjdeyle geldiğini belirterek, baraj, gölet, dere ıslahı, orman ve meteoroloji faaliyetleri ile 50 müjdeyi de kısa sürede vereceklerini bildirdi. 


Türkiye'de çok güzel işler yapıldığını, dünyada ise ekonomik krizin halen devam ettiğini vurgulayan Eroğlu, "Avrupa'daki gelişmiş ülkelerde büyümeler sıfıra yaklaştı. Rusya'da büyüme negatif, eksi ama Allah'a şükür Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'dünyada kriz olsa bile Türkiye'yi teğet bile geçmeyecek." diye konuştu.


Eroğlu, Suriye'den 3 milyon misafir ağırladıklarını ve buna rağmen dört dörtlük büyüdüklerini aktardı.


-"Artık dünyada başı dik bir Türkiye var"


İnsan hafızasının çok çabuk unuttuğunu belirten Eroğlu, şöyle devam etti:


"Hepimiz millet olarak paranın yanında 6 sıfır olduğunu unuttuk değil mi? IMF'ye 23.5 milyar dolar borçtan dolayı boynumuzun bükük olduğunu, bir IMF memuru geldiği zaman el pençe pan durarak kırmızı halılar serdiğimiz günleri unuttuk değil mi? Artık bütün dünyada başı dik bir Türkiye var. Eskiden IMF'ye borcumuz vardı, şimdi IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi, verecek paramız var. Merkez Bankası'nın özellikle dövizi boşalmıştı. Şimdi Merkez Bankası dövizle dolu. Ayrıca vatandaşlara borcumuz vardı. Zorunlu tasarruf fonu diye milletten toplamışlar. Para, buharlaşmış. 13,5 katrilyonu millete geri ödedik. Merkez bankası dövizle doldu bir de bu kadar yatırım yapıyoruz."


Bakan Eroğlu, Türkiye'yi barajlarla donattıklarını en yüksek barajların AK Parti döneminde yapıldığına işaret ederek, "Müjde vermek istiyorum. 2019 yılına kadar 1071 baraj göleti ve sulama tesisini yapacağız. Eskiden 1 gölet 22 yılda bitiyordu, sulaması hariç. Biz bırakın göleti, barajı ve sulaması dahil 4,5 milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz. 22 yıl nere, 18 ay nere. 3 bin 107 tesis yaptık, aziz milletimizin hizmetine sunduk. Biz her şeye rağmen yatırımlara devam ediyoruz." ifadesini kullandı.


Faiz lobilerinin hortumlarını kestiklerini vurgulayan Eroğlu, toplanan vergileri, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını en iyi şekilde koruduklarını dile getirdi.


Eroğlu ve protokol üyeleri, konuşmanın ardından 5 aileye gelir getirici fidan, 17 aileye ORKÖY sertifikası verdi. Daha sonra DSİ tarafından inşa edilecek ve 65 milyon liraya mal olacak 9 tesisin temeli atıldı.


Bakan Eroğlu, törenin ardından Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden terör operasyonunda yaralanan ve hastanede şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Şahin'in babaevini ziyaret etti.



AA


Geri Dön