25 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu, Kozcağız beldesinde 9 tesisinin temel atma törenine katıldı!

Veysel Eroğlu, Kozcağız beldesinde 9 tesisinin temel atma törenine katıldı!

Veysel Eroğlu, Kozcağız beldesinde 9 tesisinin temel atma törenine katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yakın bir gelecekte, dünyadaki en önemli sektör, gıda güvenliği ve gıda arzı olacaktır" dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kozcağız beldesinde Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğünün 9 tesisinin temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugüne kadar bakanlık olarak çok büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi.


Şu ana kadar 268 tane dev barajı inşa ettiklerini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:


"Dünyanın sayılı barajlarını yaptık. Hemen şurada Artvin'de Deriner Barajı'nı biz yaptık, dünyanın sayılı barajı. Türkiye'nin en yüksek barajı şu anda. Hemen onun yanında Yusufeli Barajı inşa ediliyor. O, onu da geçecek. Hatta ondan daha yüksekte baraj yapılamayacak. Bin günde bin gölet yapıyoruz. Yaklaşık binden fazla dereyi ıslah ettik. Çünkü görüyorsunuz Türkiye'nin topoğraf yapısı engebeli. Dolayısıyla burada taşkınlar oluyor. Bunları önlemek için mutlaka dereleri ıslah etmemiz lazım."


Eroğlu, sulamada da şu ana kadar yaklaşık 5,5 milyon hektar, yani 55 milyon dekarlık alanı sulamaya açtıklarını dile getirdi.


Bunların destansı şeyler olduğunu aktaran Eroğlu, şöyle konuştu:


"Çünkü, yakın bir gelecekte, dünyadaki en önemli sektör, gıda güvenliği ve gıda arzı olacaktır. Su ve gıda, dünyada 30 yıl sonra en önemli, altından daha değerli olacaktır. Bunu özetle vurgulamak istiyorum. Bu yüzden biz Türkiye'yi dünyanın gıda üretim ve ihracat üssü haline getirmek istiyoruz. Yani bu topraklar, en az 500 milyon kişiyi besleyecek kapasitede. Yeter ki, biz sulamaları yapalım, barajlarımızı, göletlerimizi yapalım. Sevgili kardeşlerim, bu maksatla gerçekten çok muhteşem bir seferberlik başlattık. Bu da ne biliyor musunuz, bin günde bin tane gölet ve sulama yapmak için karar aldık. Hangi tarihte, 1 Ocak 2012 tarihinde saat 08.59'da hep beraber yemin ettik. Bu sene sonunda bitiyor, Allah'ın izniyle. Onun da bin bir tane, bir tanesi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne olmak üzere bin bir tane gölet ve sulamasını tamamlayarak, dünya rekoru kıracağız." 


Vatandaşı asla mağdur etmeyeceklerini ifade eden Bakan Eroğlu, vatandaşın üzerlerinde hakkının olduğunu kaydetti.


Konuşmanın ardından, Eroğlu, 131 milyon lira tutarındaki 9 tesisin açılış ve temel atma merasimini gerçekleştirdi, 50 ceviz fidanı ve odun dışı orman ürünlerine ait faydalanma haklarının kuralarını çekerek, hak sahiplerine sertifikalarını takdim etti.


Açılışa, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, kamu kurumlarının amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Eroğlu, daha sonra Kozcağız Belediyesi tarafından Belediye Meydanında düzenlenen iftar programına katıldı.


AA


Geri Dön