28 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu Bayat Belediyesi toplu açılış ve temel atma törenine katıldı!

Veysel Eroğlu Bayat Belediyesi toplu açılış ve temel atma törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Bayat ilçesinde toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Eroğlu 'Türkiye’yi gıda üretilen ve gıda ihraç eden bir ülke haline getireceğiz. Bakın göreceksiniz, gıda çok daha önemli bir hale gelecek' dedi...



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye’yi gıda üretilen ve gıda ihraç eden bir ülke haline getireceğiz. Bakın göreceksiniz, gıda çok daha önemli bir hale gelecek. Bu yüzden biz bütün Türkiye’nin topraklarını başta Afyonkarahisar olmak üzere sulayacağız, suluyoruz Allah’a şükür" dedi.


Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar programının son gününde Bayat ilçesinde katıldığı Bayat Belediyesi toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Kurban Bayramının ikinci gününden bu yana Afyonkarahisarlı'larla bayramlaştığını dile getirdi. 


Eroğlu, bayram ziyaretleri süresinde yanında bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bakanlığa bağlı bölge ve şube müdürleri ile emniyet ve jandarma yetkililerine teşekkür etti.


Ramazan Bayramında ziyaret edemediği belde ve ilçelere Kurban Bayramında gittiği için mutlu olduğunu ifade eden Eroğlu, her gelişinde heybesi dolu olarak geldiğini, Afyonkarahisarlı'lara müjdeler verdiğini belirtti. 


AK Parti iktidarı ile Türkiye’de önemli hizmetlerin hayata geçtiğine dikkati çeken Eroğlu, yatırımların aratarak devam edeceğini kaydetti.


Türkiye'de 18 milyon dekar alanı sulamaya açtıklarını aktaran Eroğlu, yakın bir gelecekte de Türkiye'nin, gıda sektörü alanında, dünyada çok önemli bir yere sahip olacağını söyledi.


Ziraatın önemine işaret eden Eroğlu, şöyle konuştu:


"Bu topraklar çok önemli, iyi işlendiği zaman, suyla sulandığı zaman verim artıyor. 300-400 lira çiftçimizin cebine daha fazla para giriyor. Ayrıca şunu da ifade edeyim, yakın bir gelecekte dünyadaki en önemli sektör gıda güvenliği ve gıda arzı olacak. O bakımdan Türkiye’yi gıda üretilen ve gıda ihraç eden bir ülke haline getireceğiz. Bakın göreceksiniz, gıda çok daha önemli bir hale gelecek. Bu yüzden biz bütün Türkiye’nin topraklarını başta Afyonkarahisar olmak üzere sulayacağız, suluyoruz, Allah’a şükür."


Eroğlu, ilçeye imam hatip lisesi yaptıran Ali Özakman ve oğlu Kadir Özakman’a teşekkür plaketi verdi. İlçeye yeni yapılan emniyet amirliği binasını da gezen Eroğlu, beğenisini dile getirdi. 


Eroğlu, Afyonkarahisar programını tamamlayarak Ankara'ya hareket etti.


AA


Geri Dön