26 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu Amasya'da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı!

Veysel Eroğlu Amasya'da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Yavuz Selim Meydanı' ndaki toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Amasya' daki yatırımlar hakkında bilgi verdi...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 59 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen; 3 sulama tesisi, 22 taşkın koruma tesisi, okullar hayat olsun sloganıyla 10 okul bahçesi ağaçlandırma, 1 adet bal ormanı, 2 ağaçlandırma projesi ve 1 meteoroloji gözlem istasyonunun toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bugünü dünden çok daha iyi yaparak ilerliyoruz, yarını da bugünden daha iyi yapacağız" dedi.


Eroğlu, Yavuz Selim Meydanındaki toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Amasya'daki yatırımlar hakkında bilgi verdi.


Projeleri hayata geçiren müteahhitlere "zamanla yarışacaklarını" söyleyen Eroğlu, "Bunu da ilk kez biz başlattık. Temel atarken, açılış tarih saatini müteahhitten isteyeceğiz. Bir dakika gecikse bile bir okul yapacak parasını almadan" diye konuştu.


Türkiye'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 10 yılda muhteşem bir dönüşüme imza attığını vurgulayan Bakan Eroğlu, hükümetin başı dik bir şekilde yoluna devam ettiğini anlattı.


2000'li yılların başında koalisyon hükümeti döneminde dünyada kriz yokken Türkiye'de kriz olduğunu, bankaların kapandığını dile getiren Eroğlu, şimdi dünyada kriz olduğunu ancak Türkiye'de hiçbir bankanın batmadığını belirtti.


- Aralık ayında 113 dev tesis müjdesi


Artık bütün dünyada başı dik bir Türkiye olduğunu ifade eden Eroğlu, "Sizin sayenizde, milletimizin sayesinde bugün bu noktaya ulaştık. Milleti saf ve cahil sananlar aldanırlar. Milletimiz onları sandığa gömer, tarihte olduğu gibi. Dolayısıyla biz milletimize güveniyoruz ve diyoruz ki 'milletimiz feraset sahibidir', milletimiz gerçekten siyaseti de bilir" ifadelerini kullandı.


Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Geçen yıl 112 tesisi Başbakanımız Ankara'dan bir düğmeye basarak açtı. Bu yıl bir müjde vereyim. Başbakanımıza Bakanlar Kurulu'ndan önce arz ettim pazartesi günü. 'Başbakanım' dedim, 'bu sene biz 113 dev tesisi hazır ediyoruz'. 'Hangi tarihe, 11 Aralık 2013 saat 14.15'e'. Hatırınızda kalsın. Kolaylık olsun diye. Bu arada bin günde 1000 göletin 334 tanesini bitirdik. Bir yılda 334 tane. Onun da açılışını bir yerde yapacağız. Bunun dışında bütün üniversitelerin bahçelerini, okulların bahçelerini hazırlamak için bir seferberlik başlatıyoruz. Diğer açılışlar da var. HES'lerle ilgili, çok sayıda hidroelektrik santrali için açılış talep edeceğiz. Neredeyse 100'e yakın hidroelektrik santralinin de açılışını ayrıca yapacağız. Bugünü dünden çok daha iyi yaparak ilerliyoruz, yarını da bugünden daha iyi yapacağız."


- "Konuşmakla olmuyor, gelin beraber ağaç dikelim"


Dünyadaki en ileri teknolojileri kurduklarını belirten Eroğlu, "Nereden nereye... Türkiye'de 650 noktada, bütün dünyadan otomatik olarak hava durumunu görmek mümkün. Orman teşkilatı destanlar yazıyor. Bakın şu anda orman teşkilatına şu talimatı verdik, orman teşkilatı, orman köylerinin hasmı değil, hısımıdır. Dolayısıyla 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığıyla bozuk orman alanlarına vatandaşa ceviz, badem ne varsa gelir getirici, onları dikiyoruz. 3 yıl masrafı orman teşkilatına ait. Etrafını çitle çevirmesi bize ait. Onları parselliyoruz, parsel parsel kaç ağaç düşüyorsa onları sertifikalıyoruz. 'Artık bu fidanların geliri sana ait' diyoruz" diye konuştu.


Vatandaş için çalıştıklarını vurgulayan Eroğlu, "Ağaç sevenlere diyorum ki 'bizde fidan bol, gelin beraber ağaç dikelim'. Yani sadece konuşmakla olmuyor, lafla peynir gemisi yürümüyor" dedi.


Önceki hükümetler döneminde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yılda 70 milyon fidan ürettiğini anlatan Eroğlu, şimdi yılda 470 milyon fidan ürettiklerini, kurumlara ücretsiz fidan dağıttıklarını sözlerine ekledi.


Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ise meteorolojik kaynaklı afetlerin önceden tahmin edilerek önlenmesi ve zararlarının azaltılmasının, Meteorolojiye yapılacak yatırımlarla doğrudan ilişkili olduğunu söyledi. 


Güneş, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son yıllarda büyük atılım gerçekleştirdiğini vurgulayarak, "2002 yılında bir tane olan radarımız, 2013 yılı itibarıyla 10'a çıktı. 2015'te 7 tane daha radar koyacağız ve tüm ülkeyi radarlarla gözleyeceğiz" diye konuştu.


Bakan Eroğlu daha sonra diğer protokol üyeleriyle, bakanlığına ait yatırımların toplu açılış ve temel atma merasimini gerçekleştirdi.


AA


Geri Dön