26 / 04 / 2024

Eşme'de 38 tesisin açılış ve temel atma töreni yapıldı!

Eşme'de 38 tesisin açılış ve temel atma töreni yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak'ın Eşme ilçesinde toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, Türkiye'nin dört bir yanında millete hizmet ettiklerini söyledi. DSİ tarafından 21 tesisin açılışı ve 17 tesisin temeli atıldı...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz göreve gelmeden önce toplanan vergilerin yüzde 68'i borç faizine gidiyordu" dedi. 


Uşak'ın Eşme ilçesinde toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, Türkiye'nin dört bir yanında millete hizmet ettiklerini söyledi. 


Hükümetin sağlıktan, eğitime ve ulaşıma kadar pek çok alanda büyük hizmetler yaptığı kaydeden Eroğlu, "Türkiye'nin dört bir yanını şantiyeye çevirdik" dedi.


Daha yapacakları pek çok hizmet olduğunu ifade eden Eroğlu, "Bakınız Türkiye'nin her yerinde yıldırım hızıyla yatırımlar yapıyoruz. Bakanlığıma bağlı 4 bin şantiyemiz var. Ülkemize ve milletimize hizmet etmekten başka bir amacımız yok. Bunları nasıl yapıyoruz, sizlerin vergileriyle yapıyoruz. Çünkü hortumları kestik. Çünkü bizim dönemimizde bankalar hortumlanmıyor. Biliyorsunuz eskiden bu ülkede kaç banka hortumlandı. Biz IMF borcunu sıfırladık. Merkez Bankasının döviz rezervini artırdık. Bizden önce toplanan vergilerin yüzde 68'i borç faizine gidiyordu, bunların önüne geçtik. Bizi öncekilerle karıştırmayın" diye konuştu.


Gerçekleştirmek istedikleri uluslararası büyük projeler olduğunu dile getiren Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:


"Daha yapacağımız çok şey var. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Fakir fukaranın babası sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dönemimizde 76 şehre su götürdük, bunlardan birisi de İzmir. Başbakanımız talimat verdi İzmir'e su götürdük.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi bunu kendi imkanlarıyla yapamazdı. Biz İzmir'e nehir akıttık. Bizim farkımız bu. Diyarbakır'ın da, Mardin'in de, Siirt'in de suyu yoktu, biz getirdik. İstanbul'un 2071 yılına kadar suyu var. Bu nasıl oluyor. Hizmet sevdasıyla oluyor.  Çünkü amacımız sadece milletimize hizmet etmek. Biz bu güne kadar 268 baraj yaptık. Üç milyar fidan toprakla buluştu. Her tarafı ağaçlandırıyoruz. Uşak'a 3 katrilyonluk hizmet getirdik."


Veysel Eroğlu, konuşmaların ardından Uşak'ta toplam 157 milyon liraya mal olan 21 tesisin açılışını yaptı, yaklaşık 81 milyon liraya mal olacak ve DSİ tarafından inşa edilecek 17 tesisin de temelini attı.



AA


Geri Dön