20 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu Çankırı'da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı!

Veysel Eroğlu Çankırı'da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı!

"Türkiye, ekonomik güç olarak, sözü dinlenen bir ülke hale olarak, gerçekten çok güçlü hale geldi" diyen Bakan Veysel Eroğlu, daha da güçlenmek gerektiğini ifade etti.



Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğünce ilçedeki Akhasan Baraj Gölü'nde düzenlenen programa katılan Veysel Eroğlu, protokoldekilerle 50 kekliği doğaya bıraktı.


Daha sonra ilçe merkezindeki toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinden önce Çankırı'nın unutulmuş şehir konumunda olduğunu belirterek, kendilerinden önceki yatırım miktarının 1-2 milyon lira, şimdi ise sadece bakanlığının yaptığı yatırımın 300 milyon liraya ulaştığını söyledi.


Kente daha çok yatırım yapacaklarını vurgulayan Eroğlu, "Çankırı halkı bizim kalbimizde, gönlümüzde, yüreğimizde. Daha ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Çankırı'ya gelirken eli boş gelemezdik. 65 milyonluk tam 25 müjdeyle geldik. Bu 25 müjdeden 16'sı DSİ'ye ait. DSİ'nin burada yapacağı çok iş var. 2013-2014'ü Çankırı'da Orman ve Su İşleri Bakanlığımız açısından hamle yılı ilan ediyoruz" diye konuştu.


Eroğlu, Türkiye'nin 10 yıl önce parasının pul değerinde olduğunu, yanında 6 sıfır bulunduğunu aktararak, 6 sıfırın Başbakan Erdoğan tarafından atılmasıyla paranın itibarının geri geldiğini belirtti.


- "Türkiye, çok daha büyüyecek"


"Türkiye, ekonomik güç olarak, sözü dinlenen bir ülke hale olarak, gerçekten çok güçlü hale geldi" diyen Eroğlu, daha da güçlenmek gerektiğini ifade etti.


Konuşmaların ardından Eroğlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Yapraklı Karacaözü ve Alanpınar göletleri ile Tatlıçay, Kalfat Çayı, Korunun Deresi, Yapraklı Karacaözü Göleti Sulaması, Şabanözü Bayramyeri mevkisi Ev ve Tarım Arazileri Sanı Çayı Islahı ve Çerkeş Hacılar Köyü Çilek ve Kise Dereleri ıslah projelerinin açılışını yaptı, Çerkeş Akhasan Sulaması, Yapraklı Göleti Yükseltilmesi ve Sulaması, Çerkeş Şeyh Doğan Köyü Eğmir Mahallesi Yerleşim Yeri ve Arazilerinin Taşkından Korunması, Emirinçatak Deresi, Çankırı Merkez Yerleşim Yerleri ve Arazilerinin Taşkın ve Rusubat Zararlarından Korunması projelerinin ise temelini attı. 


Açılışı yapılan ve temeli atılan yatırımların maliyetinin 54 milyon 770 bin lira olduğu öğrenildi.


AA


Geri Dön