28 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu: Susuzluk sorunu için B planı devreye girdi!

 Veysel Eroğlu: Susuzluk sorunu için B planı devreye girdi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "B planı devreye girdi. Gerekirse C planını devreye sokarız. Bu yıl İstanbul için herhangi bir sıkıntı olmayacak" dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nde düzenlediği basın toplantısında son dönemde yaşanan kuraklık ve şehirlerin içme suyu durumları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eroğlu, "B planı devreye girdi. Gerekirse C planını devreye sokarız. Bu yıl İstanbul için herhangi bir sıkıntı olmayacak" dedi. Türkiye'de istatistiklere göre 7 yılda bir kuraklık yaşandığını anlatan Bakan Eroğlu, bazı basın mensuplarının Alibeyköy barajına giderek kuraklığa ilişkin çekim yapmasını eleştirdi. Eroğlu, "Bu kuraklığa rağmen Alibeyköy barajının resmini çekiyorlar. Bu fevkalade yanlış. Vatandaşları tedirgin etmeyin. Tedirgin olacaksak biz olalım. Kalkıp da Alibeyköy barajından resimler gönderip vatandaşları kandırmayın. Alibeyköy barajı daha önce aktarma barajıydı. 


Terkos'taki su yukarı tepeye kadar basılır, aşağıdan Alibey deresine bırakılır, Alibey barajında birikir, Kağıthane'deki arıtma tesislerine basılırdı" ifadesini kullandı. 


"GEREKİRSE C PLANINI DEVREYE SOKARIZ"


 İstanbul'da günde 2.5 milyon metreküp su kullanıldığını ifade eden Veysel Eroğlu, İstanbul'daki su sorununu çözmek için B planını devreye soktuklarını gerekirse C planını devreye sokacaklarını söyledi. Eroğlu "B planı devreye girdi. Gerekirse C planını devreye sokarız. Bu yıl İstanbul için herhangi bir sıkıntı olmayacak. 

'15 günlük su kaldı' diye bir şey yok Başka kaynaklar da var. Biz hesabımızı yaptık, bu sene bir su sıkıntısı yok" dedi. 


Bursa Hakimiyet 


Geri Dön