19 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Yalova'ya 31 milyon TL tutarında yatırım yapılacak!

Veysel Eroğlu: Yalova'ya 31 milyon TL tutarında yatırım yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yalova Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Yalova Valiliği toplantı salonunda gazeteciler ile bir araya gelerek Yalova'ya yapılacak olan yatırımlar konusunda bilgi verdi...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yalova Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Eroğlu basına kapalı ziyaretinin ardından Yalova Valiliği toplantı salonunda gazeteciler ile bir araya gelerek Yalova'ya yapılacak olan yatırımlar konusunda bilgi verdi.


Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Yalova’ya 5 adet DSİ’ye ait tesisin yatırım bedelinin yaklaşık 31 milyon TL olduğunu açıkladı. Bu tesisler arasında; Armutlu Yumrudere Göleti, Armutlu Sarpdere Göleti, Çınarcık Ortaburun Göleti Sulaması, Yalova Kurtköy Çevirme Yapısı ve İsale Hattı, Çınarcık Esenköy Esendere Islahı İkmali yer alıyor.


Eroğlu, ayrıca Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak çalışmalar hakkında da şunları söyledi: "Bu kapsamda 500 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılarak toplam 30 bin fidan dikilecek. Ceviz Eylem Planı çerçevesinde 185 dekar alanda 4 bin ceviz fidanı dikilecek. Badem Eylem Planı çerçevesinde 100 dekar alanda 4 bin badem fidanı dikilecek. Fıstıkçamı Eylem Planı çerçevesinde 50 dekar alanda 2 bin fıstıkçamı fidanı dikilecek. Kestane Eylem Planı çerçevesinde 30 dekar alanda 1200 adet kestane fidanı dikilecek. Bu fidanların bakımı 3 yıl boyunca OGM tarafından yapılacak olup, fidanlar vatandaşlara dağıtılacak ve buradan gelir elde etmeleri sağlanacak. 

OR-KÖY çalışmaları kapsamında, orman köylerinde yaşayan 678 aileye 1 milyon 361 bin TL ferdi proje kredisi verilmiş olup, bu yılda orman köylerinde yaşayan 46 aileye 350 bin TL ferdi kredi verilecek." 



Son Dakika



Geri Dön