19 / 04 / 2024

Vialand'de Hedef: 2015 yılında 30 milyon ziyaretçi ağırlamak!

Vialand'de Hedef: 2015 yılında 30 milyon ziyaretçi ağırlamak!

30 milyon ziyaretçi Vialand, dünya standartlarında bir tema parkı, açık ve kapalı alışveriş caddeleri, otel ve gösteri merkeziyle birleştiren ilk eğlence ve yaşam entegre alanı olarak fark yaratmaya devam ediyor.



Vialand'in de yanı başında olan Vialand AVM, sadece alışveriş değil bir yaşam merkezi olarak da ön plana çıkıyor. Türkiye'de ilk defa bir alışveriş merkezinin mimarisi, hepsi birbirinden avantajlı farklı mağaza cephelerine sahip olacak şekilde tasarlanmış. Vialand'in bu perakende dünyasında tekstilden gıdaya ve eğlenceden sergi alanlarının yanı sıra, dünya ve Türk mutfağından seçkin lezzetler, restoranlar, farklı damak tatlarında ziyaretçileri memnun eden birçok seçenek de yer alıyor. 

2013 Mayıs ayında ziyaretçilere kapılarını açan Vialand; sürekli gelişen, değişen ve sektöründe öncü perakende markalarıyla her geçen gün büyüyor. Vialand 360 derece perakendecilik anlayışıyla AVM ve Temapark için çapraz müşteri profillerini bir araya getiriyor. 

Bunun yanı sıra Türkiye'de hiç şubesi olmayan özellikle Ortadoğu pazarında yer alan markaların ilk şubesi Vialand'de yer alıyor. 


Vialand'den yapılan açıklamada, "2014 yılı sezonuna 2 yeni ünite ile merhaba dedik. 3 saniyede 110 km hıza çıkarak dünyanın en fazla adrenalin yaratan 4'üncü roller coaster'ı olan "Nefeskesen' ile Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini insansı robotlarla anlatan 'Fatih'in Rüyası' ünitelerine yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım yapıldı. İstanbul'a gelen her 2'i turistten birini Vialand'e çekmeyi amaçlıyoruz. Orta vadedeki hedeflerimizden biri de İstanbul'a gelen turist sayısını yüzde 15 oranında artırmak. 

2015 yılında 4.5 milyonu turist olmak üzere toplam 30 milyon ziyaretçi bekliyoruz. 2014 yılında Vialand olarak yurtdışındaki Berlin, Moskova ve Dubai Arabian Travel Market gibi önemli fuarlara katılarak 360 derece perakendecilik anlayışı ile Türkiye tanıtımına katkı sağlıyoruz" denildi. 

100 futbol sahası kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Gürsoy Grup ve Via Properties ortak girişimiyle İstanbul Eyüp'te yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğündeki 600 dönümlük arazide 1 milyar 150 milyon TL yatırım maliyetiyle inşa edilen Vialand, tema park, alışveriş caddeleri, şehir parkı ve gösteri merkezini bünyesinde barındırıyor. 


Posta



Geri Dön