19 / 04 / 2024

VitrA Çağdaş Mimarlık'ta tatil ve yapı kavramları tartışılacak!

VitrA Çağdaş Mimarlık'ta tatil ve yapı kavramları tartışılacak!

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi kapsamında düzenlenecek panelde, Buket Uzuner, Gökhan Avcıoğlu ve Vural Öger turizm, tatil ve yapı kavramlarını tartışacak.




Yetmiş yıl önce lüks olarak kabul edilen turizm, bugün hayatın vazgeçilmez bir parçası. Kitle turizmi, her şey dahil tatil köyleri, aynılaşmaktan kurtulamayan modern ve konforlu tesisler, alternatif turizm arayışları, butik oteller derken, sıradanlaşmayı elinin tersiyle iten yeni turist tipi oluştu. Diğer yandan 2000’li yıllarla birlikte yalnız turizm sektörüne değil, turizm yapılarına da cesaret ve çeşitlilik geldi. Peki bundan sonra ne olacak?


VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin hayata geçirdiği VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi kapsamında 5 Nisan 2013 Cuma günü saat 18:30’da İstanbul Modern’de düzenlenecek panelde; romancı, hikayeci ve gezi yazarı Buket Uzuner, Mimar Gökhan Avcıoğlu ve Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, yıllar içinde değişen tatil anlayışının turizm mekanlarını nasıl dönüştürdüğü sorusuna yanıt arayacak.


Değişen Tatil Anlayışının Mekansal Yansımaları: Turizmde Alternatif Mimarlık Arayışları başlıklı panel, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. C. Abdi Güzer’in moderatörlüğünde düzenlenecek. Panelde, turizm yapılarının yalnız tatil etkinliğinde hizmet veren bir altyapı olarak değil, doğrudan turizm ve tatil alternatifi sunan ortamlar olarak işlevselleştirilmesi konu edilecek. Turizm yapılarının değeri, alternatif bir yaşam deneyimi sunma gücü üzerinden oluşurken; mimarların, sıradanlaşmayı elinin tersiyle iten yeni turist tipinin beklenti ve eğilimleri doğrultusunda mekan tasarlamaya ne kadar hazır olduğu tartışılacak.


Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin (TUYED) işbirliğiyle düzenlenen panelin ardından, 72 ülkeden 312 sanatçının eserleriyle başvurduğu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirilecek.


Geri Dön