28 / 03 / 2024

Vodafone Arena'da son durum!

Vodafone Arena'da son durum!

Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ Genel Müdürü İhsan Coşkun, Vodafone Arena inşaatında son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalar ve genel durum ile ilgili bilgi verdi.



Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Coşkun, çalışmalarla ilgili şu ifadeleri kullandı:


"6.30-6.70 kotunun betonu döküldü. Bu hafta 10.70 kotuna çıktık. 10.70 kotunun da betonları döküldü. Şu anda kirişlerin kolonları hazırlanıyor. Problemli olan bir takım bölgeler var, onları da çözmeye uğraşıyoruz. Ayın 10'unda son katın bir altında yani loca katının üstüne çıkmış olacağız. Bundan sonraki haftada bir kat daha yapılacak ve nisan ayının sonunda da D Blok'un tamamını bitirmeyi planladık, çalışmalarımız bu plan doğrultusunda sürüyor." 


Vodafone Arena da son durum!


İnşaatın farklı bölgelerde ve aynı anda devam ettiğini vurgulayan Coşkun, sözlerine şöyle devam etti:


"Bu tek başına yürüyen bir proje değil. D Blok yapılırken, 'Eski Açık' şimdiki adıyla A Blok'ta da inşaat devam etmekte. Burada da bir katın betonları döküldü. Hemen yan tarafındaki temel kazıklarının imalatlarına başlandı. Temel kazıkları çakıldı, kazıkların başlıklarının betonları yapılacak. Ondan sonra da o bölgenin temel imalatlarına geçilecek."


 


-  A Blok'taki çalışmalar



'Eski Açık', yeni adıyla A Blok'taki çalışmaların, Anıtlar Kurulu'ndaki proje tasdik işlemi sebebiyle bekletildiğini anlatan Coşkun, şu ifadeleri kullandı:


"Proje tasdik oldu ve Anıtlar Kurulu'ndaki tasdiğe göre de uygulamaya başlandı. O bölgede Anıtlar Kurulu’na göre 10 metre yaklaşmama şartımız vardı. O şart kalktığı içinde o bölgenin harfiyatını da yapıyoruz. O bölgenin de hafriyatını birkaç gün içerisinde bitirip A Blok’un da temel ve temel üstü imalatlarına başlayacağız." 


İnşaattaki en büyük sıkıntının, eski Şeref Tribünü'nün bulunduğu bölgede yaşandığını kaydeden genel müdür Coşkun, şunları söyledi:


"Arkadaki C Blok'un da bugün demir kesimine başlandı. Yarın o bölümde de temel demirlerinin montajına başlanacak ve orada da hızla inşaata devam edeceğiz. En büyük sorunumuz B Blok, yani eski Şeref Tribünü'nün bulunduğu bölgedir. O bölgede de çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık olarak +9 kotunda, yani bulunduğumuz yer şu anda yol seviyesinde 18 kotundayız. Bizim bunu -5.5 kotuna kadar indirmemiz lazım. Ama 9 kotuna kadar ancak kazık çakabiliyoruz. Onun altında da masif kaya ile karşılaştık. Kayada da kazık çakma imkanımız olmadığı için çeşitli alternatifler düşünülüyor. Projelerini yapmaya uğraşıyoruz. Her iki taraftaki C Blok ve A Blok tarafındaki kazıklar bitirildi. O bölgelerde de inşaatlara devam edeceğiz. D Blok'taki ekip dışında A Blok'u da aynı firma yaptığı için, ayrı bir ekiple ayrı bir kalıp ve demirci ekibiyle devam edeceğiz." 



- Çalışan işçi sayısı artacak



Stat inşaatında çalışan işçi sayısının şu anda 160-170 kişi civarında olduğunu da dile getiren İhsan Coşkun, önümüzdeki haftadan itibaren C Blok'ta 200 kişinin daha görev almaya başlayacağını duyurarak, şantiyenin yaklaşık 450-500 kişiyle çalışır vaziyete geleceğini söyledi. 


AA


Geri Dön