28 / 03 / 2024

Vodafone Arena'da yoğun mesai harcanıyor!

Vodafone Arena'da yoğun mesai harcanıyor!

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından olan Hilmi Türkay, Beşiktaş'ın stadı olan Vodafone Arena'yı gezdi. Henüz yapım aşamasında olan stadın çalışmaları hakkında Beşiktaş başkanı Fikret Orman açıklama yaptı.



Beşiktaş, 2016 yılının ilk Divan Kurulu toplantısını bir ilki gerçekleştirerek Vodafone Arena Stadı’nda yaptı. Katılım beklenilenin üzerinde oldu. Hatta toplantı salonunda oturacak yer kalmadığı için onlarca kişi ayakta kaldı. Yer bulamayan bir üye, çöp kovasını ters çevirerek üzerine oturdu.



Vodafone Arena da yoğun mesai harcanıyor!




Başkan Fikret Orman, stadın tarihiyle ilgili net bilgiyi önümüzdeki günlerde verecek. Vodafone Arena, Orman’ın da ifade ettiği gibi Beşiktaşlılar için ‘tarihi bir stat’ olacak. Dün yapılan toplantı öncesinde kongre üyesi olan arkadaşlarımla birlikte stadın bazı bölümlerini gezme şansı buldum. Çok sayıda insan çalışıyor burada. Yoğun mesai harcıyorlar. 


Başkan Orman ve diğer yönetim kurulu üyeleri de öyle. Bu stattan beklentiler çok büyük. Stat olmadığı için gelir yok, gider fazla. O zaman tek kurtuluş bu yerin bir an önce bitmesi.


KARADENİZ: MUTLU GÜN

Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kendileri için çok mutlu bir günü yaşadıklarını belirterek, “Boğazımızın altın gerdanına inci takarcasına yaptırılan bu eserin heyecanını yaşamak doğaldır. Saha dışı ilk maçımızı bugün yaptık” dedi.


"110 YILDAN FAZLASI"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise şu açıklamalarda bulundu:

- Göreve 328 milyon dolar borçla geldik. Küçülerek borcu kapatamazdık. Ciromuzu 250 milyon dolar seviyelerine getirmeliydik. 110 yılda yapılan yatırımdan fazlasını yaptık. Kısa sürede stadı açacağız. Stat açılınca kasamıza para girecek.


"BİZ BOĞAZ'DA YALI YAPIYORUZ"

Niye stadın maliyeti çok fazla deniliyor, Trabzon Stadı bu kadar maliyetli değil deniliyor.” Her inşaatın kendine özgü maliyeti vardır. Biz boğazda yalı yapıyoruz. Kullanan sistemler çok pahalıdır. Siz Sultanbeyli’deki evin maliyeti ile boğazın kenarındaki dairenin lüksünün maliyetini kıyas edebilir misiniz?


"İŞİME BİR AY BİLE GİTMEDİM"

Beşiktaş şampiyonluğu Vodafone Arena’da kutlasın istiyoruz. Başkan olduğum sürece kendi işime bir ay bile gitmedim. Bugünkü borç 355 milyon dolardır. Bu yatırımlar Beşiktaş’ın kaynaklarıyla yapıldı. Transferde 25.6 milyon dolarlık gelir elde ettik. Mart ayının 15’ine kadar çatı kaplama işlemi tamamlanacak. Çimlerde en son teknolojiyi kullanacağız. Koltuk montajı sürüyor. Stadımız Türkiye’nin en modern stadı olacak.


"YİNE ADAYIM"

- Mayıs ayında yapılan kongreye adayım. Yürekli arkadaşlarımı alkışlayın. Hep yanımda oldular.


YENİ TESİS MÜJDESİ

237 milyon doların üzerinde sponsorluk anlaşması yaptık. Rakiplerimizin toplamından daha fazla sponsorluk gelirimiz var. Akatlar’da sosyal tesis yapıyoruz. Adı Akatlar Mehmet Üstünkaya Tesisi olacak. Pendik Tesiskleri’ne Gazi Akınal’ın adını vereceğiz. Bakırköy tarafında da bir sosyal tesis yapmayı planlıyoruz. Bolu’da 33 bin metrekarelik bir arazi aldık. Kamp tesisi olarak planladık. Takımlarımız kamplarını gerçekleştirebilecek orada. Ayrıca orada bir oteli yirmi yıllığına kiraladık. 157 yatak kapasitesi var.



Hilmi TÜRKAY/Cumhuriyet


Geri Dön