19 / 04 / 2024

Vodafone Arena'nın açılışını Barcelona'yla yapmak istiyoruz!

Vodafone Arena'nın açılışını Barcelona'yla yapmak istiyoruz!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: "İnşallah bu sene UEFA Avrupa Ligi'nde iyi gideriz ve finali değil de yarı finali burada oynarız diye umut ediyorum" dedi.



Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yapımı devam eden yeni statları Vodafone Arena'nın açılışında İspanya Birinci Futbol Ligi'nin dünyaca ünlü kulübü Barcelona ile karşılaşmak istediklerini söyledi. 


Siyah-beyazlıların yapımı devam eden yeni stadı Vodafone Arena'ya finansal destek sağlayan Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer ve banka yetkilileriyle stat inşaatını gezen ve çalışmalarla ilgili kendilerine bilgi veren Fikret Orman, daha sonra düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplandı.


Vodafone Arena inşaatında çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ve artık sona doğru yaklaştıklarını kaydeden Fikret Orman,  "Bu hafta çatıyı tavanda görmeye başlarız" dedi. 


Fikret Orman, Vodafone Arena'nın, diğer bütün statlardan farklı olacağını vurgulayarak, "Burada sadece teknolojiye 50 milyon liranın üzerinde para harcıyoruz. Her şey en ufak detayına kadar düşünüldü. Ona göre planlandı. Bittiği zaman herkes bu farklılığı görecek. Beşiktaş demek, bize göre farklılık demektir. Hareketlerimizle, davranışlarımızla, üslubumuzla kendi farklılığımızı ortaya koymaya gayret ediyoruz. Bir çizgimiz var, o çizgiden sapmadan gidiyoruz. Türkiye'nin en güzel stadı olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.


Stadın açılışının yoğun bir döneme denk geleceğini anlatan Fikret Orman, stadın açılış maçı için hangi takımı düşündükleriyle ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:


"Ana sponsorlarımızdan bir tanesi Beko. Beko, dünyada bizim haricimizde bir de Barcelona'nın ana sponsoru. Açılış maçını eğer organize edebilirsek, takvim buna uygun düşerse Barcelona'yla yapmak istiyoruz. Ama tabii o zaman Barcelona'nın ve bizim maç durumumuz ne olacak ona göre konuşmak gerekiyor. Şu anda öyle bir taahhüdümüz değil de niyetimiz var. Onun oluşabilmesi için de tam açılış tarihinin ve her iki takımın da maç programının netleşmesi gerekiyor." 


- "İnşallah burada yarı final oynarız"

Fikret Orman, UEFA organizasyonlarının finallerine ev sahipliği yapmaya talip olmayı düşünüp düşünmedikleriyle ilgili bir soruyu ise, "UEFA Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili bir sayı zorunluluğu var. Stadımızın kapasitesi 42-43 bin seviyesinde. Ama inşallah bu sene UEFA Avrupa Ligi'nde iyi gideriz ve finali değil de yarı finali burada oynarız diye umut ediyorum" şeklinde cevapladı.


Spor Toto Süper Lig'de lider durumda bulunduklarının hatırlatılması üzerine Fikret Orman, "Lig uzun bir maraton. Şu andaki sonuçlar veya olduğumuz yerin çok önemi yok. Ligin sonunda olduğumuz yer önemli. Onun için de taraftar desteğine çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 


Fikret Orman, siyah-beyazlı taraftarlara da çağrıda bulunarak, "Açıkçası taraftarımızın, İstanbul'da yapmış olduğumuz maçlara ilgisinden memnun değilim. 'Uzakta oynuyoruz' diyorlar. Lider takım olarak 5-6 bin kişiye oynamamız biraz ayıp oluyor. Bu kadar zorluklar içerisinde mücadele veren camiaya taraftarımızın özellikle maçlarımıza gelerek destek vermesini gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bu sene camiasıyla çok özlenen şampiyonluğa koşan bir Beşiktaş'ın daha fazla taraftar desteğine ihtiyacı var" şeklinde görüş bildirdi. 


Hangi takım taraftarı olursa olsun, futbolu seven insanlara seyir zevki yüksek bir oyun seyrettirmeye çalıştıklarını aktaran Fikret Orman, şöyle konuştu:


"Dün de güzel bir maç oynandı. Çok da güzel bir stat yapılmış. Antalya gibi özellikle kış döneminde herkesin orada kamp yaptığı bir yerde böyle bir stada ihtiyaç vardı. İlk maçtı, eksiklikleri olabilir. Buna negatif yönden bakmamak gerekiyor. Güzel bir tesis yapmışlar, emeklerine sağlık. İnşallah biz de burayı bitirip Türkiye'de epey bir stat açılacak gibi gözüküyor. Bu da ülkemizde futbola yapılan yatırımın bir sonucu olacak. Bizim açımızdan tek gurur, biz kendi paramızla, kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz."


AA


Geri Dön