29 / 03 / 2024

Vodafone Arena'yı Kiptaş yapıyor!

 Vodafone Arena'yı Kiptaş yapıyor!

Beşiktaş yönetimi, ileriki dönemde sorunlarla karşılaşmamak adına, İstanbul’daki en büyük inşaat firmalarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurulu KİPTAŞ’la stadın inşaatı konusunda büyük ölçüde anlaştı...



İnönü Stadı’nın yıkım işlemini büyük ölçüde bitiren Beşiktaş, bugün Vodafone Arena’nın yapımı için çok önemli bir imza atacak... Siyah-beyazlıların 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş İnşaat ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü İhsan Coşkun Ankara’da Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile protokol imzalayacak. Bir anlamda stadın yapımına devletin izin vermesi anlamı taşıyacak olan bu protokol için uzun süredir pazarlıklar sürüyordu. Spor Genel Müdürlüğü siyah-beyazlılardan 3 loca, 300 koltuk talep etmişti, 1 loca ve 115 koltukta taraflar anlaştı. Ayrıca 400 araçlık otoparkta 20 araçlık yer de yine Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilecek.


Öte yandan bilindiği gibi Beşiktaş İnşaat ve Ticaret A.Ş. İhale komisyonu geçtiğimiz günlerde ‘kaba inşaat’ ihalesi açmış ama teklif veren firmaların önerileri yeterli bulunmadığı için bu ihale iptal edilmişti.


RİSK İSTEMİYORLAR


Aynı komisyon pazartesi günü de firmalardan bu kez ‘işçilik teklifi’ almış ve bunların değerlendirildiğini önceki gün açıklamıştı. 



Ancak siyah-beyazlılar kendini garantiye almak istiyor, riske girmek istemiyor. Beşiktaş yönetimi, ileriki dönemde sorunlarla karşılaşmamak adına, daha önce Denetleme ve Müşavirlik Hizmetleri için sözleşme imzalanan, İstanbul’daki en büyük inşaat firmalarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurulu KİPTAŞ’la stadın inşaatı konusunda büyük ölçüde anlaştı. 


ERDAL CÖMERT/ Vatan Gazetesi 


Geri Dön