25 / 04 / 2024

Volkswagen'in yeni üretim tesisi için Torbalı önerisi!

Volkswagen'in yeni üretim tesisi için Torbalı önerisi!

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni üretim tesisi için Türkiye’yi seçti. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “Yeni tesis için Türkiye’de en doğru yer Torbalı’dır” diye konuştu.



Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Volkswagen'in yeni üretim tesisi için neden Türkiye'nin ilçelerinde Torbalı'yı tercih etmeleri gerektiğini açıkladı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Volkswagen'in dev yatırım için Türkiye'yi seçtiğini sözlerine ekleyen Olgun, "Türkiye'de en uygun lokasyona sahip bölge biziz. Bizde tahsis edilebilecek yer var, lokasyonumuz uygun, tecrübemiz var, yedek parça ve iş gücüne ulaşım konusunda da en doğru bölgeyiz" dedi. 

Torbalı'da Opel'e ait 18 yıldır kullanılmayan tesisle ilgili önemli bir gelişme yaşandığını, PSA grubuna geçen Opel'in ilçede bulunan tesisi Avrupa'nın yeden parça tedarik merkezi haline getireceklerini söyleyen Olgun, bu kararın Volkswagen yetkililerine de emsal niteliğinde olacağını ifade etti.

Olgun, şu açıklmalarda bulundu: "Opel, Torbalı'da kalma kararı alarak hem Türk ekonomisine olan güvenini ortaya koymuştur hem de Torbalı'nın ne kadar doğru bir bölge olduğunu ortaya koymuştur. Biz aynı çağrıları yerli otomobille ilgili de yapmıştık. Alınan karar bize moral verdi" ifadelerini kullandı. Volkswagen'ın, Türkiye'de yatırım yapmak istediğini de kaydeden Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu da yaklaşık 5 yılda 4 milyar Euro'luk ciddi bir yatırım. Bu konuda Türkiye, çeşitli yerler için önerilerde bulundu. Bu yerlerden biri de Torbalı. İçinden otoyol, otoban ve tren yolu geçen başka bir lokasyon yok. İlçe havalimanına 15 dakika, limana 40 kilometre uzaklıkta. Tren yolu bağlantımız üzerinde hızlı tren hattımız da mevcut. Ankara-İzmir hızlı tren hattına bağlantımız var. İstanbulİzmir otoyoluna da bağlantımız olacak. Kemalpaşa Lojistik Kent'e de 40 kilometre uzaklıktayız. Ayrıca biz otomobil üretimi konusunda tecrübesi olan bir ilçeyiz. Yılda 200 civarında üretimin yapıldığı yıllarımız oldu. Torbalı'nın, cazibelerin buluştuğu, yatırım yapılması için kupon bir yer olduğunu söyleyebilirim."

İKİ ALTERNATİF

Olgun, yer temini olarak da ilçedeki Torbalı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Pancar OSB'yi işaret etti. Torbalı Organize Sanayi Bölgesinin genişleme sahasında bin dönüme kadar ulaşılabilecek bir hazine arazisi olduğunu kaydeden Olgun, Pancar OSB'nin otobanın hemen sınırında 250 dönümden bin dönüme kadar büyütülebilecek hazine arazileri olduğunu ifade etti.
 


Geri Dön