24 / 04 / 2024

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un 10 ilçesinde hayata geçen "web-tapu" uygulamasını tüm kent genelinde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, halen İstanbul'un 10 ilçesinde "web-tapu" ve "Alo 181" üzerinden online yapılabilen başvuruların tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması ve fiziki işlem başvurularının sona erdirilmesine yönelik çalışmaların son aşamasına gelindiğini açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; müdürlükten yapılan açıklamada, 2020'de İstanbul'un 39 ilçesindeki Tapu Müdürlüklerinde çeşitli niteliklerde 1 milyon 250 bin civarında işlem gerçekleştirildiği ve 5 milyona yakın vatandaşa hizmet verildiği açıklandı. 

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Açıklamada, söz konusu dönemde konut kredisi faizlerinde yaşanan düşüşün de etkisiyle tapu işlemlerinde aşırı yoğunluk yaşandığı, pandeminin aynı döneme denk gelmesinin de bu yoğunluğun azaltılması için birtakım tedbirleri zorunlu kıldığı vurgulandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başvuruların internet yoluyla alınabilmesi amacıyla "web- tapu" ve "Alo 181" uygulamalarının hayata geçirildiği anımsatılan açıklamada, "Ancak alınan önlemlere rağmen, eksik bilgi ve belgeyle yapılan başvurular ve randevu gün ve saatlerine riayet edilmemesi gibi nedenlerle Tapu Müdürlüklerimizde zaman zaman yoğunluklar yaşandığı gözlemlenmektedir" ifadeleri yer aldı. 

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

İşlem yoğunluğunun azaltılması amacıyla halen İstanbul'un 10 ilçesinde "web-tapu" ve "Alo 181" üzerinden çevrim içi alınan başvuruların tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların son aşamasına geldiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Web-tapu ve Alo 181 üzerinden yapılan başvurularda yığılma ve zaman kayıplarına neden olan DASK, vekaletname ve emlak beyan değerleri gibi verilerin ilgili kurumlardan çevrim içi temin edilmesine yönelik çalışmalarımız, içinde bulunduğumuz mart ayı sonu itibarıyla tamamlanacaktır. Ülkemizde ilk kez bir ilin tamamını kapsayacak şekilde İstanbul ilimizde hayata geçirilecek bu uygulama ile işlem sahipleri web-tapu ve Alo 181 üzerinden zaman mefhumu gözetmeksizin başvuru yapabilecek, ilgili kurumlardan belge alınması ve evrakın tapu müdürlüklerine verilmesi sürecinde emek ve zaman kaybı önlenecektir. Web-tapu ve Alo 181 uygulamasından beklenen faydanın elde edilmesi için işlem sahiplerinden randevu saatlerine uymalarını ve gerekli bilgileri eksiksiz beyan etmelerini bekliyoruz." 

Web Tapu ile Esenyurt'ta 150 bin işlem gerçekleşti!

Evi de internetten aldık!


Geri Dön