20 / 05 / 2024

WhatsApp'tan bomba özellik geliyor! Yüksek kaliteli görüntüler paylaşılabilecek

WhatsApp'tan bomba özellik geliyor! Yüksek kaliteli görüntüler paylaşılabilecek

WhatsApp'ın en son özelliği, kullanıcıların uygulamanın görüntü sıkıştırmasından kaynaklanan kalite kaybı konusunda endişelenmelerine gerek kalmadan görüntüleri yüksek çözünürlükte hızlı bir şekilde paylaşmasına olanak tanıyacak bir geliştirme üzerinde çalışıyor.



WhatsApp geliştiricileri, Meta'nın anlık mesajlaşma platformuna yeni özellikler getirmek için sürekli çalışıyor gibi görünüyor. WABetaInfo'nun yakın tarihli bir raporu , şirketin kullanıcıların fotoğrafları orijinal kalitelerinde göndermelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği test ettiğini gösteriyor.

Şimdiye kadar WhatsApp, alandan ve bant genişliğinden tasarruf etmek için görüntüleri otomatik olarak sıkıştırıyordu. Bir kullanıcı WhatsApp'ta bir resim paylaştığında, resmi otomatik olarak sıkıştırır, bu da resmin kalitesini ve ayrıntılarını kaybetmesine neden olur.

En son WhatsApp beta sürümündeki yeni seçenekle, çizim aracı başlığında bulunan 'ayarlar' simgesine dokunarak yüksek kaliteli bir resim gönderilebilir. Dokunulduğunda, kullanıcılar gönderdikleri fotoğrafın kalitesini ve orijinal kalitede başkalarıyla paylaşmalarına izin veren bir seçeneği seçebilirler. WhatsApp kullanıcıları, eklenen görüntünün önizlemesini sunmayan 'Belge' seçeneğini kullanarak görüntüleri ekleyerek artık yüksek kaliteli görüntüleri paylaşmak zorunda kalmayacakları için gerçekten kullanışlıdır.

Ayrıca Oku | BharOS SSS: Hindistan'ın Android rakibi hakkında bilmeniz gereken her şey Ayrıca, yüksek kaliteli görüntüleri paylaşma yeteneğinin Telegram gibi rakip mesajlaşma uygulamalarında bir süredir zaten mevcut olduğunu not etmek de ilginçtir.

WhatsApp tan bomba özellik geliyor! Yüksek kaliteli görüntüler paylaşılabilecek

Özellik şu anda geliştirilme aşamasındadır. WhatsApp kullanıcıları artık Google Play Store veya Apple App Store'daki beta özelliğine kaydolarak aynı özelliklere erişebilir. Ayrıca, özelliğin kararlı yapıya geçip geçmeyeceği ve ne zaman geleceği hakkında bir kelime yok. Bu, akıllı telefonunuzda bu özelliği kullanabilmenizin biraz zaman alabileceği anlamına gelir.


Geri Dön