28 / 03 / 2024

www.faydabul.com ile emlak sektöründe yeni bir fırsat!

www.faydabul.com ile emlak sektöründe yeni bir fırsat!

Emlak sektörüne getirdiği hareketlilik ile dikkat çeken www.faydabul.com web sitesi 14 sektörde marketplace modelinde hizmet veriyor.



Gayrimenkul, otomotiv, lojistik, temizlik, araç kiralama sektörleri başta olmak üzere 14 sektörde marketplace modelinde (alıcı ile satıcıyı buluşturan) hizmet veren www.faydabul.com web sitesi son aylarda emlak sektörüne getirdiği hareketlilik ile dikkat çekmekte. Web sitesini geliştiren şirket olan Faydata Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin PR direktörü Betül KOCA; faydabul.com’un lokomotifinin emlak sektörü olduğunu söyledi ve şunları da ekledi :


“faydabul.com emlak sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin ve uluslararası markaların danışmanlarının en çok tercih ettiği ve yeni müşterilerini kazandığı bir platform. Platformumuzun sektör profesyonelleri tarafından öncelikli tercih edilmesinin sebebi ilan sitelerinden çok farklı ve keskin ayırt edici özelliklere sahip olması. Öncelikle iş modeli olarak ilan sitesi olmaması ve iş bağlantılarından komisyon almaması, bunun yanında üyeliğin ise ücretsiz olması.


İş modelini açacak olursak; satılık/kiralık ev, işyeri veya arsa arayan bir kişinin faydabul.com sitesinden bütçesini ve nasıl bir yer aradığı bilgisini alıyoruz, bu talep müşteri hizmetlerimiz tarafından onaylandığında SMS ve e-posta yoluyla emlak firmalarına iletiyoruz. Bu hizmet için talep yapandan hiçbir ücret almıyoruz. Talep edilen lokasyondaki emlak firması ise talep edilen yere ait tüm bilgileri görmekte ancak talep yapanın iletişim bilgisini görmek istediğinde talebin kalite puanına göre 1 TL ile 10 TL arasında değişen ücret ödemekte. Yani 500.000 TL.’lik bir evin satışını 1 TL.’lik bir ücret ödeyerek iş bağlantısına çevirebilmekte. Bu yüzden emlak firmaları için vazgeçilmez bir platform olduk.

Bunun yanında emlak firmalarına portföy kazandıran bir özelliğimizden de bahsetmek istiyorum. Evini, işyerini, arsasını satmak, takas etmek, kiraya vermek isteyen kişilerin gayrimenkulüne ait bilgileri, resimlerini ve talep ettiği fiyatı girerek sadece emlak firmalarına gönderdiği arz modelimiz sayesinde emlakçılar için portföy bulmak çok kolaylaştı.”


Sektöre önemli bir hareketlilik sağlayan bu iş modelini geliştiren Faydata Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin CEO’su Kenan ALTUN ise : “Emlak sektörünün çok hareketli bir sektör olduğunu sistemimizi yayına girdikten sonra gördük, diğer sektörlere göre beklediğimizden daha hareketli. Her gün yüzlerce talep geliyor. Bu bizi çok memnun etti ve emlak sektörü için yeni özellikler ve modüller geliştirmeyi planlıyoruz” dedi. Ayrıca Kenan ALTUN, kendileri ile karşılıklı iş ortaklığı geliştirmek isteyen firmalara da açık olduklarını sözlerine ekledi.


Geri Dön