16 / 04 / 2024

Önder Halisdemir: İFM emlak sektöründe yeni bir dönem başlatacak!

Önder Halisdemir: İFM emlak sektöründe yeni bir dönem başlatacak!

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin emlak sektöründe yeni bir dönem başlatacağını söyledi.



Ağaoğlu Şirketler Grubu son 35 yılda İstanbul’da 7 milyon metrekare inşaat yapıp 30 binden fazla konut üretti. Hayata geçirdiği konut projelerinde ortaya çıkan satış ve prim performansıyla gayrimenkul sektöründe zirveye oturan Ağaoğlu markası, Anadolu’ya açılma kararı aldı. Başta yabancıların ilgi gösterdiği kentler olmak üzere Anadolu’nun çeşitli şehirlerde yatırım yapacaklarını açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, “Sadece konut değil içinde ofis, AVM, okul ve hastanenin de olduğu büyük ölçekli projeler hayata geçireceğiz” dedi.


ÜÇ PROJEYE BAŞLAYACAK


Ağaoğlu’nun gayrimenkul sektöründeki yeni yatırımlarını ve hedeflerini paylaşan Önder Halisdemir, 2016 yılında Bakırköy, Yeniköy ve Bodrum projelerini vitrine koyacaklarını açıkladı. Başta İstanbul’un merkezi lokasyonlarda Ağaoğlu’nın sahip olduğu araziler olmak üzere önümüzdeki dönemde Anadolu ve yurtdışında proje geliştireceklerini kaydeden Halisdemir şunları söyledi: “Anadolu’da birkaç şehrin ortasında, yeni bir çekim merkezi olacak büyük ölçekli projeler hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İnşa edeceğimiz karma projeler hem yeni çekim merkezleri olacak hem de şehrin gelişimine katkı da bulunacak. Yaşlı bakım evi ve hastane benzeri sağlık yatırımları için yabancı fonlarla görüşmeler yapacağız.”


YENİ FIRSATLAR SUNACAĞIZ


Gayrimenkul ürünlerinin menkulleştirilmesi için çalıştıklarını ve yakında sermaye piyasalarına ürünlerin sunulacağını kaydeden Halisdemir, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin emlak sektöründe yeni bir dönem başlatacağını söyledi. Halisdemir şöyle konuştu:

Gayrimenkullerin menkulleştirilmesiyle tasarruf sahipleri konut, ofis, dükkan gibi kira geliri getiren mülklere veya gelişme potansiyeli taşıyan bölgelerde arazi ve arsalara daha kolay yatırım yaparak hem parasının değerini korumaya, hem de ileride oluşabilecek değer artışlarından faydalanacak. Gayrimenkule dayalı fonlar ve sermaye ürünleri ile yabancı yatırımcıların Türkiye’de yapacakları yatırım oranı da artacak. Bu sayede büyük gayrimenkul projelerine de likidite yaratılacak. Özellikle artan konut stoğu ve sınırlı sayıda alıcı potansiyeli olan büyük ölçekli gayrimenkuller için yatırımların önünü açması sektördeki hareketliliği daha da artıracak.


FİNANS MERKEZİ TAM GAZ


Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, yatırımcıları İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yerlerini almaya davet etti. İFM’nin mevcut durumu hakkında bilgi veren Halisdemir şöyle konuştu: “Bugün geldiğimiz noktada hafriyat işleri bitmiş olup, proje içinde yer alacak metro inşaatı da tamamlanmak üzere. Proje kapsamında Ağaoğlu olarak bize ait olan 3. bölgede ise üst yapı çalışmalarına devam ediyoruz. Bu alanda 303 bin m2 alan üzerinde yükselecek projemizde konut, ofis ve ticari alanlarımız bulunuyor. Bunlara ek olarak bir de proje içerisinde yer alacak AVM mevcut.”


TEŞVİK BEKLİYORUZ


Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin gayrimenkul fazının geliştirmesinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Halisdemir, “Biz projenin tabir yerindeyse donanımını geliştiriyoruz. Bu projenin yazılımının da yani düzenlemelerinin de bizim geliştirme hızımıza yetişmesi ülkemizin çıkarına olacak” dedi. Dünyanın önde gelen finans merkezlerinden biri olan Dubai Finans Merkezi’nden örnekler veren Halisdemir, finans merkezlerinin sağlanan teşviklerle çekilen uluslararası aktörlerle bulundukları ülkeye büyük ekonomik fayda sağladığını söyledi. Halisdemir şöyle konuştu: “Dubai Finans Merkezi’nin kısa sürede bulunduğu konuma gelmesi sağlanan teşviklerle gerçekleşti. Bu teşvikler arasında; vergi muafiyeti, yüzde 100 yabancı sermaye serbestliği, sınırsız yabancı çalıştırabilme imkanı ve finans merkezindeki anlaşmazlıkların yine finans merkezinde giderildiği mahkeme geliyor. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin de en geç 5 yıl içinde gerçek bir finans merkezine dönüşebilmesi için bu teşviklerin sağlanması yeterli olacaktır” dedi.


İstanbul Finans Merkezi projesi, New York, Londra, Dubai ve Uzak Doğudaki finans merkezleri incelenerek ve ihtiyaçlar tespit edilerek tasarlandı. Proje içerisinde, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, BDDK, SPK, TAO GAYRİMENKUL, İŞ GYO gibi kurumların genel merkezleri yer alacak.


Sözcü


Geri Dön