26 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılar Ankara'ya yatırım için harekete geçti!

Yabancı yatırımcılar Ankara'ya yatırım için harekete geçti!

Ufuk Mülk Yatırım Proje Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Ufuk, yabancı yatırımcıların Ankara’da özellikle gayrimenkul satış veya kiralaması gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.



Arap ülkeleri, Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, dünyanın dört bir yanından yabancı yatırımcılar, gayrimenkul yatırımı için Ankara’yı tercih ediyor. Arapların ilk sırada yeraldığı yabancı yatırımcılar, cazibe merkezi haline gelen Başkent’te yatırım yapmak için harekete geçti.


Ankara, yakın tarihe kadar ağırlıklı olarak Ege ve Akdeniz bölgelerine ilgi gösteren yabancı yatırımcıların tercihi olmaya başladı. Gayrimenkul yatırım şirketlerinden Ufuk Mülk Yatırım Proje Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Ufuk, yabancı yatırımcıların Ankara’da özellikle gayrimenkul satış veya kiralaması gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Cem Ufuk, “Türkiye kuşkusuz dünyanın en güzel coğrafyasına sahip ülkelerinden biri.  Ankara  da bu güzelliklerinden fazlasıyla nasibini almış ve ülkemizin başkenti olmuş bir şehir. Başkent olmasının avantajını özellikle uluslar arası alanda kullanmaya başladığını memnuniyetle görüyoruz” dedi.


Bugün yurtdışından çok sayıda yatırımcıları bulunduğunun altını da çizen Cem Ufuk, şöyle devam etti: “Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Azerbaycan, Kazakistan, Almanya, İngiltere, İsveç, İsviçre ve Fransa’dan yüzlerce yatırımcıyla temas halindeyiz. Ankara’nın cazibe merkezi olduğunu görüp bu fırsattan faydalanmak için yatırım yapıyorlar. Yatırımların kar sağlaması, yeni yatırımcıların ülkemize gelmesine neden oluyor. Doğrusunu söylemek gerekirse gayrimenkule yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıları Ankara’ya çeken de gayrimenkul sektöründeki baş döndürücü gelişmeler. Gayrimenkullere ağırlık verildikçe yabancıların ilgisi de artıyor.”


Star Ankara


Geri Dön