25 / 04 / 2024

Yabancılar konut yatırımında hangi şehri tercih ediyor?

Yabancılar konut yatırımında hangi şehri tercih ediyor?

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'nın yabancı yatırımcılarının radarında olduğunu söyleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 



Türkiye'de "turizmin başkenti" olarak bilinen Antalya konutta yabancı yatırımcılarının radarına girdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; doğal güzelliklere sahillere sahip turizm kenti, yabancı yerleşiklere ev sahipliği yapıyor. 90 ülkeden 94 binden fazla yerleşik yabancının yaşadığı şehir Rusya, Almanya ve İran sermayeli firmalar başta olmak üzere 108 ülkeden de yatırımcının radarına girdi. 

Yabancılar konut yatırımında hangi şehri tercih ediyor?

Yabancıya konut satışında da ciddi potansiyel barındıran Antalya'da, Mart'ta geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 52'lik bir artışla 889 konut satışı gerçekleşti. Bu rakam, rekor olarak kaydedildi. 

"Turizm yatırımcıyı çekiyor" 

Satışla ilgili değerlendirme yapan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, yabancıya konut satışında Antalya'nın yıllardır İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını ancak mart ayı verilerine göre ise kentin ilk sırada bulunduğunu dile getirdi. Yabancı yatırımcı konusunda da Antalya'nın ciddi potansiyel barındırdığını söyleyen Çetin, "Her ne kadar salgın olsa da Antalya gerek ticaret gerekse iklim açısından cazibesini devam ettiriyor" dedi. Yerleşik yabancı sayısının çoğalmasıyla konut satışlarında da artışın sürdüğünü söyleyen Çetin, salgına rağmen yabancının, Antalya'da bir potansiyel görüp yatırım yapmaya devam ettiğini dile getirdi.

ATSO'da 4 bin 800 yabancı ortaklı üye bulunduğunu aktaran Çetin, "Türkiye'de en çok yabancı üyesi bulunan odayız. Üyelerimizin dörtte biri Alman, dörtte biri Rus. Tatil yapmaya gelenler, Antalya'daki potansiyeli araştırıp ya şirket kuruyor ya da konut alıyor" şeklinde konuştu. Davut Çetin, turizmin de yatırımı ve konut satışını pozitif yönde etkilendiğini söyledi.

Yabancılar konut yatırımında hangi şehri tercih ediyor?

Antalya'nın hem tatil yapılacak hem de yatırım yapılacak bir şehir olduğunu söyleyen Çetin, "Turizmin yabancı yatırımcı çekme konusunda gözle görülür bir faydası var. Turist olarak gelenler Antalya'nın farkına varıyor, bu nedenle yabancı üye sayımız çok fazla. Turizm yatırımı da getiriyor." ifadesini kullandı.

Serbest Bölge'de 83 firmadan 31'i yabancı sermayeli 

Antalya Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses de yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği bölgelerden biri olduğunu söyledi. 

Özellikle rıhtım bölgesinde yapılan yeni yatırımlarla yabancı yatırımcıların lüks yat yatırımında bölgeyi inceleme altına aldığını söyleyen Gürses, "Bölgemizde faaliyet gösterin 83 firmadan 31'i yabancı sermayeli. Ağırlıklı olarak Hollanda, Almanya ABD, İtalya, İngiltere'den yatırımcı bulunuyor. Farklı ülkelerden de yatırım için talepler var." şeklinde konuştu.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!


Geri Dön