24 / 04 / 2024

Yabancılar mülk alırken turizm bölgelerine ilgi gösterdi!

 Yabancılar mülk alırken turizm bölgelerine ilgi gösterdi!

Yabancıların, Türkiye'den en çok taşınmaz edindikleri ilk 10 ilçe ise sırasıyla Antalya-Alanya, Aydın-Didim, Muğla-Fethiye, Aydın-Kuşadası, Bursa-Yıldırım, Antalya-Manavgat, Muğla-Milas, Muğla-Bodrum, Antalya-Konyaaltı ve Antalya-Kaş oldu



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, yabancı gerçek kişiler, Türkiye'den en çok taşınmazı Antalya, Muğla, Aydın, İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Mersin, Hatay ve Kayseri'den edindi.


Türkiye'de toplam taşınmaz sayısı bakımından en fazla mülkü Alman vatandaşları edinirken, İngilizler ikinci, Yunanlar üçüncü sırada yer alıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yasayla mütekabiliyetin kaldırılmasıyla birlikte Arap ülkelerinden vatandaşların da Türkiye'den taşınmaz edinebileceklerini söyledi.


Yasada yapılan düzenlemeyle, bir yabancı için 2,5 hektar olan en fazla satış yapılabilecek alanın, proje şartı getirilerek 30 hektara kadar çıkarıldığını hatırlatan Bayraktar, kanuni sınırlamalara uyulması kaydıyla yabancıların Türkiye'nin her yerinden taşınmaz alabileceklerini kaydetti.

Akşam


Geri Dön