19 / 03 / 2024

Yabancılara konut satışı 2018’de 50 bini aşabilir!

Yabancılara konut satışı 2018’de 50 bini aşabilir!

Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Barman, "Yabancıya konut satışının daha da artarak yıllık 10 milyar dolara ulaşacağını ve 50 bin seviyelerini aşacağını tahmin ediyoruz" dedi. 



Beyttürk, Yalova ve çevresinde gayrimenkul projeleri üreterek Irak, Ürdün, Suriye, Dubai, BAE, Katar, Bahreyn veya Lübnan gibi çok sayıda körfez ülkesi tarafından konut alımında tercih ediliyor. 

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman yabancıya konut satışını değerlendirdi. Barman, "Konut satışında belli bir limitin üzerinde gayrimenkul satın alan yabancılara TC vatandaşlığı verilmesinin ve daha sonra vatandaşlık sınırının 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesinin gayrimenkul sektörüne yeni bir ivme kazandırdığını Ekim ayı verilerinde görmüş olduk. Verilere göre, ekim ayında yabancılara yapılan konut satışları bir önceki aya göre yüzde 134.4 artarak 6 bin 276 oldu. Ekim ayında Irak vatandaşları Türkiye’den 1439 konut satın aldı" dedi. 

"Arap ülkelerinin Türkiye ile ticaret ve yatırım yapmak için çok istekli olduğunu bir kez daha görmüş olduk" diyen Barman, sözlerine şöyle devam etti; "Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacmi son 14 yılda 5’e katlandı. Arap Birliği ile ekonomik ilişkilerini en üst düzeye çıkarması Türkiye'nin lehine olacaktır. 2003 yılında 9 milyar dolar olan körfez ile ticaretimiz, bugün itibarıyla 46 milyar dolara çıktı. Bu rakamın 2018 yılında 70 milyar dolar olacağı öngörülüyor. Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn ve Kuveyt başta olmak üzere birçok Arap ülkesiyle iş birliği bulunan Türkiye'ye olan ilgi 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra da hız kesmedi."

 

Yabancıya satılan 3 konuttan biri İstanbul'da!

Yabancıya konut satışında tapu şartı kalktı!


Geri Dön