28 / 03 / 2024

Yabancılara konut satışında yeni rekor beklentisi!

Yabancılara konut satışında yeni rekor beklentisi!

250 bin Amerikan Doları ile gayrimenkul yatırımı yapan yabancıların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının önün açan karar, yabancı yatırımcının gayrimenkule rağbetini artırıyor. 



Gayrimenkul yatırımları ile vatandaşlık hakkının 250 bin Amerikan Doları'na çekilmesi, yabancıların Türkiye'den emlak alımını hızlandırıyor. 

PropertyTR firmasının sahibi Yusuf Boz, talebin daha da yükseleceğini öngörüyor. Boz, "Yabancı yatırımcılar vatandaşlık için ülkemizden art arda emlak satın alıyor. Ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan vatandaşlık kararı sayesinde yatırımların daha da artmasını bekliyoruz." sözleri ile Türkiye ekonomisinin kazanacağını belirtiyor. Türkiye'den emlak talep eden yatırımcılar arasında Araplar ön plana çıkarken, Avrupa'dan ve Uzak Doğu'dan da yatırımcılar da gayrimenkul piyasasına ilgi gösteriyor.

Türkiye'ye Yabancı Akını 

Uzun yıllardır yurt dışı piyasasında gayrimenkul danışmanlığı yapan PropertyTR firmasının deneyimleri TÜİK verileri ile de destekleniyor. Yusuf Boz, TÜİK verilerine göre, 2018 yılında bir önceki yıla göre yabancılara konut satışının yüzde 78.4 oranında arttığını da belirtiyor. Yabancılara gayrimenkul satışında İstanbul, Antalya, Bursa,  Ankara  gibi büyükşehirler ilk sırada yer alırken, Karadeniz kentleri de onları takip ediyor. Boz, başarının doğru adımların sonucu olduğunu belirtiyor. "Ülke ekonomisini güçlendiren benzer adımlarla beraber, emlak piyasası daha da hareketlenecek." diyen Yusuf Boz, hem ülkemiz hem de dünya için zor geçen 2018'in ardından, 2019 yılında piyasaların toparlanacağı öngörüsünde bulunuyor. 

Yusuf Boz, piyasaların 2019 yılında yabancılara emlak satışında yeni rekor beklentisi olduğunu belirtirken, özel kampanyalarla özellikle yılın ikinci yarısında satışların katlanacağını müjdeliyor. 

Taşınmaz Değerleme Dairesi Başkanlığı kuruluyor!

Yurtdışı tapu temsilcilikleri bürokrasiye takılmamalı!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı!


Geri Dön