25 / 04 / 2024

Yabancıların gayrimenkul edinimi yüzde 22.3 azaldı!

Yabancıların gayrimenkul edinimi yüzde 22.3 azaldı!

Arap yatırımcıların ilgisiyle yükselmeye başlayan gayrimenkul satışlarında da gerileme yaşanıyor. Yabancıların gayrimenkul edinimi bu yılın ilk 5 ayında yüzde 22.3 düşerek 1.3 milyar dolar oldu.



TÜRKİYE’DE yaşanan gerginliklerden yatırımcılar da etkileniyor. Son yıllarda özellikle Arap yatırımcıların ilgisiyle yükselmeye başlayan gayrimenkul satışlarında da düşüş görülüyor. Gayrimenkule geçtiğimiz yıl toplam 4.3 milyar dolar değerinde yatırım yapan yabancıların alımları rakamsal olarak düşüyor. Buna göre, yabancı sermayeli şirketlerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları, yılın 5 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.3 azaldı. 

 

Ekonomi Bakanlığı’nın verilerine göre, geçen yılın Ocak-Mayıs döneminde 1 milyar 683 milyon dolar olan yabancıların gayrimenkul yatırımları, bu yıl aynı dönemde 1 milyar 307 milyon dolara geriledi. 

 

En az işlem Şubat’ta

 

Yabancıların gayrimenkul yatırımları, Ocak’ta 257, Şubat’ta 219, Mart’ta 289, Nisan’da 232, Mayıs’ta 310 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu yılın en dikkat çekici gayrimenkul yatırımlarından biri Katar Şeyhi el Sani’nin ikinci eşi Anoud için Erbilgin Yalısı’nı almasıydı. 100 milyon euroluk işlem, dünyada yapılan en büyük gayrimenkul satışlardan birisi olarak kayıtlara geçti. Buna rağmen, yabancıların yaptığı gayrimenkul alımlarında rakamlar geriledi.


Vatan


Geri Dön