26 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında hedef 10 milyar dolar!

Yabancıya konut satışında hedef 10 milyar dolar!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Akbal, konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaparak, hedeflerinin 10 milyar dolar olduğunu söyledi. 



 

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Akbal, bu sene yabancıya konut satışından elde edilecek gelirde 10 milyar dolarlık hedef olduğuna değindi.

Ömer Faruk Akbal, Türkiye İstatistik Kurumu'nun merakla beklenen mart ayına ilişkin konut satış istatistiklerine dair yaptığı yazılı açıklamada, yabancılara satış adedinin geçen ay 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 31 artış göstererek 5 bin 567'ye yükseldiğine değindi.

Yaptığı açıklamada 2022'nin ilk çeyreğinde yüzde 45,1'lik artış yakalandığını dile getiren Ömer Faruk Akbal, Türk vatandaşlığına başvurabilmek için satın alınacak gayrimenkulün minimum değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkartılması kararının satışları olumsuz olarak etkileyebileceğini de kaydetti.

Yabancıya konut satışında hedef 10 milyar dolar!

Ömer Faruk Akbal, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışında en çok yatırım çeken ilk 10 ülkeden biri olan Türkiye'de her yıl 6-7 milyar dolar döviz elde edildiğini dile getirerek şunları kaydetti:  "Bu yıl 10 milyar doları hedef çıtasına koyan sektörümüzün satışları ilk çeyrek verilerinin de teyit ettiği kadarıyla oldukça başarılı gidiyor." 

Konut satışından elde edilen dövizin ekonomiye direkt sıcak kaynak olarak girdiğine değinen Ömer Faruk Akbal, bu sebeple de alt limitin 300-350 bin dolar bandına getirilmesi önerisini sundu.

İşte gayrimenkul yatırımına oturum izni verilsin önerisi sunan Ömer Faruk Akbal'ın o açıklamaları...


Geri Dön