18 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında topyekûn seferberlik başlatmalıyız!

Yabancıya konut satışında topyekûn seferberlik başlatmalıyız!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2019’u bir fırsat dönemi olarak gördüklerini söyledi. Yılmaz, “Yabancıya konut satışında topyekûn seferberlik başlatmalıyız'' diye konuştu.



2019 yılını bir fırsat dönemi olarak gördüklerini söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DAP Yapı için yeni yılın; yeni projelerin başlayacağı, teslimlerin gerçekleşeceği bir yıl olacağını kaydetti.

5 yılda 13 milyar liralık yatırım 

Akşam Gazetesi'nden Ufuk Korcan'ın haberine göre, 2019, 2020 ve 2021’i DAP Yapı için yatırımlar yılı ilan ettiklerini anlatan Yılmaz, 5 yıl içinde 13 milyar liralık yeni yatırım hedeflediklerini söyledi. Yabancıya satılan konut sayısının ilk 11 ayda geçen yıla göre yüzde 75 artış kaydettiğini belirten Yılmaz, "Vatandaşlık hakkında tutar düşürüldü. Atılan adımların ardından ben bugünlere gelmiş olmaktan son derece mutluyum. Hep söylüyorum, Türkiye’nin belki doğal zenginliği, petrolü gazı yok. Ama tüm dünyanın gıptayla izlediği dinamik ve öncü bir gayrimenkul sektörü var” şeklinde konuştu.

Topyekûn seferberlik

Yabancıya satış konusunda topyekûn seferberlik başlatılması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Bu konuda kamunun tüm kesimleri ve yeterlilik kriterlerini karşılamış özel sektör kuruluşlarının işbirliğiyle topyekûn bir seferberlik haline geçmemiz gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik, Turizm, Dışişleri Bakanlıklarından tutun da bankalara kadar herkesin içinde olacağı böylesi bir hamle Türkiye için yüzyılın fırsatlarından birine dönüşebilir” ifadelerini kullandı.

Nişantaşı için şimdiden 15 bin telefon aldık

“Nişantaşı’nda dünyaya örnek olacak bir model üzerinde çalışıyoruz” diye konuşan Yılmaz, “Yeni trendleri barındıran, hayranlık uyandıran ve 60 yıl sonra bile eskimeyecek bir proje olacak. Çağrı merkezimize Nişantaşı'yla ilgili 15 binin üzerinde telefon geldi. Hepsi de satışa çıkmadan bize bilgi verin diye arıyor. 5 yıl içinde en az birkaç ülkede daha gayrimenkul geliştirip ülkemize de katma değer sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Rekabetçi olursak başarırız

Yabancıya satışta ulaşılan rakamların bir başlangıç olduğunu kaydeden Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: “ABD’de geçtiğimiz yıl 284 bin adet konut yabancıya satıldı. İspanya’da her 9 konuttan 1’inin yabancıya satıldığını görüyoruz. Türkiye’de ise geçen yıl 1.4 milyon konut satıldı. Bunun sadece 22 binini yabancıya satabildik. Gelir ise 4.6 milyar dolar. Yabancıya konut satışında Türkiye daha rekabetçi olmak zorunda.” 

Yabancıdan 30 milyar dolar gelir

İlk olarak potansiyel ülkelerin belirlenmesi gerektiğini söyleyen Ziya Yılmaz, şunları söyledi: “Bu ülkelerde Türkiye ofisleri açabiliriz. Tanıtım hamlesiyle yılda 30 milyar dolarlık yabancıya satış geliri yazmak hayal değil. Doğalgaza, petrole her yıl 40-50 milyar dolar veriyoruz. Bu açığın yarısı yabancıya konut satışından çıkar."


Geri Dön