24 / 04 / 2024

Yalçın Kuşkan: Limanlar projesinin peşini bırakmayacağız!

Yalçın Kuşkan: Limanlar projesinin peşini bırakmayacağız!

Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Meclisi Grup Başkan vekili Hüseyin Yılmaz, Büyükşehir Meclis üyeleri Nihat Değer, Orhan Tanış, Zafer Şimşek, İl Başkan Yardımcıları Faize Karakuş, ArzuTürkkal Enç ile birlikte basın toplantısı düzenledi.



Yalçın Kuşkan ve CHP heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mn hazırladığı, kesinleşen "İzmit Belediyesi Bütünleşik Kıyı Alanları Projesi"ni eleştirdiler. 

CHP İl başkanı Yalçın Kuşkan, kentin geleceği, bu kentte gelecekte yaşayacak nesiller adına çok kaygılı olduklarını belirterek sözlerine başladı, "çok endişeliyiz. 

Bu limanlar projesinin peşini bırakmayacağız." dedi. Kuşkan söz konusu proje hakkında şöyle konuştu: "Proje, Kocaeli'nin ıoı kilometrelik, Yalova'nın 106 kilometrelik sahil şeridini içine alıyor. Liman projesine askı süresi içinde iki konuda itirazda bulunduk." 


HALKIMIZ BİLGİLENDİRSİN. 



CHP Büyükşehir Meclisi Başkan Vekili Hüseyin yılmaz da bu projenin kent halkından gizlendiğini iddia etti. Yılmaz Şehircilik Bakanlığı'nın İzmit körfezi için şunları söyledi: "İsterdik ki, her zaman ileri hazırladığı bu planı kent kamuoyu ile demokrasiden, şeffaf belediyecilikten söz paylaşsın, bu konuda halkımızı eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çevre ve bilgilendirsin. Bu kentte yaşayanları sevmek, ancak onlara gerçekleri açıklamakla mümkün olabilir. Ben çoğunluk oyunu aldım, gerisi beni ilgilendirmez düşüncesinden, tarih mutlaka bir gün hesap soracaktır. Bu proje yerel yönetimlerin kenti yönetme ve şekillendirme yetkilerini merkezi yönetime devrettiğinin kanıtıdır." 


ARAZİLERİN NASIL KULLANILACAĞI BELİRSİZ 


CHP İl imar komisyonu Başkanı Faize karakuş da basın toplantısında harita üzerinde projeyi açıkladı. Karakuş şunları söyledi: "Toplulaştırma tesisleri işlevsel olarak limanlan bir araya toplayacak. Kalan arazilerin nasıl kullanılacağı belirsizdir. 

Toplulaştırmanın Dilovası, Hereke, Körfez, Derince ve Yeniköy'de olması öngörülüyor. 


Gebze Gazetesi


Geri Dön