18 / 04 / 2024

Yalova şehir merkezi şuan bulunan noktanın 1,5 – 2 km ilerisine taşınacak!

Yalova şehir merkezi şuan bulunan noktanın 1,5 – 2 km ilerisine taşınacak!

Yalova’da konut için çok farklı bir uygulamanın temelleri atıldığına dikkat çeken Altın Emlak Yalova Temsilcisi Dursun Kutan, şehir merkezi şuan bulunan noktanın 1,5 – 2 km ilerisine taşınacak dedi...



Bursa’dan ayrılarak il olan ve teknik tarımın en yoğun yapıldığı yerlerden biri olan Yalova, 3. Köprü güzergâhının bu noktadan geçmesi nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Bölgede en hızlı gelişme gösteren yerlerin başında Altınova olduğunu söyleyen Altın Emlak Yalova Temsilcisi Dursun Kutan, Yalova’da kiralık ve satılık konutların geçen yıla oranla yüzde 20 artış gösterdiğini belirtiyor.


Yalova’da konut için çok farklı bir uygulamanın temelleri atıldığına dikkat çeken Altın Emlak Yalova Temsilcisi Dursun Kutan, “şehir merkezi şuan bulunan noktanın 1,5 – 2 km ilerisine taşınacak. Belediye Binası ve kent meydanı da bu bölgeye alınacak. Taşınılacak bölgede şu an yıkılması planlanan spor tesisleri bulunuyor” dedi.


İkinci Gözde Bölge ‘Termal’

Gerek kimya sektöründeki firmaların Yalova’ya yaptıkları dev yatırımlar, gerekse tersane yatırımlarının yanı sıra, turizm sektöründeki devlet teşvikleriyle bölgenin yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Altın Emlak Yalova Temsilcisi Dursun Kutan şunları söyledi: “İl olduktan sonra Yalova’ya bağlanan Altınova, tersane bölgesi olması nedeniyle sanayi yatırımcılarının ağırlıkta olduğu bir yer. 3. köprünün ayağında bulunmasından ötürü de büyük önem taşıyan Altınova, çok talep gören bölgelerin başında geliyor. Talep anlamında ikinci gözde bölge ise Termal ilçesidir. Devletin 500 dönümlük alana özel teşvikler verdiği bu bölge, özellikle turistik imarlı arsa arayışları için ilk tercih edilen noktadır.”

 

Ticari Emlakta Yer Bulma Sıkıntısı

Altın Emlak Yalova Temsilcisi Dursun Kutan, Bölgede sanayi ve turistik imarlı arsalarla konut talebinin yoğunluğunu vurgulayarak şöyle devam etti: “Ticari emlakta yer bulma sıkıntısı olduğu için fiyatlar bir hayli yüksek. Çünkü Yalova merkezde binaların çok ortaklı olmasından ötürü yıkıp yapma konusunda çok sıkıntı çekiliyor. Eski binalarda ise metrekare sıkıntısı yaşandığı için ticari alan üretimi neredeyse yok denecek kadar az. Bu nedenle dükkanlar için kiralıklarda metrekaresi 75 TL’den, satılıkta ise 20 bin TL’den başlıyor.”

 

Kiralık ve Satılık Dairelerde Yüzde 20 Artış

100 metrekare yeni bir konutun Yalova’da 170 bin TL’den başlayan fiyatlarla satıldığını söyleyen Dursun Kutan, aynı konutun kiralık değerinin 900’den başlayıp 1.100 TL’ye kadar çıktığını, rakamların geçen yıla oranla yüzde 20 artış gösterdiğini belirtti. İkinci el bir konutun satış değerinin 120 bin ile 150 bin TL aralığında olduğuna dikkat çeken Dursun Kutan, kiralıklarda ise 600 TL’den başlayıp, deniz manzaralı kesimlerde 1.500 TL’ye kadar çıkabildiğini söyledi.


Geri Dön