05 / 05 / 2024

Yalovada kentsel dönüşüm için hazırlıklar tamamlandı!

Yalovada kentsel dönüşüm için hazırlıklar tamamlandı!

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, kentsel dönüşüm projesi için belediye olarak gerekli çalışmaları tamamladıklarını belirterek, "Biz üzerimize düşeni yaptık. Artık top bakanlıkta. Siyasiler, Valilimiz bu konuyu takip ederlerse Yalova kazanacak" dedi



Koçal, Yalova Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında yaptığı konuşmada, Bağlarbaşı Mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Koçal, şöyle konuştu: "Bağlarbaşı Mahallesinde halk dilinde Roman Mahallesi olarak bilinen yerin merkezini oluşturduğu, yaklaşık 4-5 yıldır gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmamız tamamlandı. Şehir ve Çevrecilik Bakanlığına, bu yapılan hazırlığımızı gönderiyoruz. Belediyemiz üzerine düşen, saha, değer belirleme çalışmalarını tamamlandı. Bundan sonrası bakanlığın uhdesinde. Onun hızlandırmasıyla her şey netleşecek."

Vanda yaşanan deprem felaketinden sonra konunun bir kez daha gündeme geldiğini ifade eden Koçal, "Van depremi de biliyorsunuz kentsel dönüşüm meselesini hızlı bir şekilde gündeme soktu. Bakanlıkların, bu konuyla ilgili hızlı bir şekilde yasa çıkarılacağı söyleniyor. Bu dönemde projenin hazır bir dosya şeklinde gitmesi Yalovaya öncelik sağlayabilir" dedi.

Ciddi bir projenin hazırlandığına dikkati çeken Koçal, şöyle devam etti: "Yaklaşık 3 aydır çalışma yapıldı. Ciddi bir saha çalışması oldu. Sadece kamulaştırması 13 milyon olan bir yer. Buraya 500 civarında daire yapılacak. Bununla ilgili bakanlık tam rakamı belirleyecek. Hak sahipleriyle Yalova Belediyesi uzlaşma sağlayacak. Bakanlık kararı verdikten sonra ikili uzlaşma yolunda bizden yardım isteyecek. Vatandaşla konuşacağız.  TOKİ  vatandaşlarımıza 2 tane öneri sunacak; ya paranı al diyecek ya da taksitlenme yapacak."

Projenin Yalova için çok önemli olduğunu vurgulayan Yakup Koçal, "Biz üzerimize düşeni yaptık, artık top bakanlıkta. Siyasiler, valilimiz bu konuyu takip ederlerse Yalova kazanacak" dedi.

AA


Geri Dön