26 / 04 / 2024

Yalova'daki 5 sorun TBMM'de!

Yalova'daki 5 sorun TBMM'de!

Yalova'daki çeşitli sorunlara ilişkin soru önergesi hazırlayan MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, depremlerde hasar görüp onarılmış yapılara değindi..



Yalova daki 5 sorun TBMM de!


MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Yalova'daki çeşitli sorunlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Adan sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

CHP'li Adan, depremlerde hasar görüp onarılmış yapıların kentsel dönüşüm ve imar yasalarına uygun olarak yeniden inşaası konusunda düzenlemeler olup olmadığını ve Arboretum arazisinin ihalesi ile ilgili 5 soru sordu.

 

Adan'ın soruları


1. Yalova İlinde, Arboretum arazi alanı 1/25 binlik plandaki usul ve yasal gerekçelere aykırı olarak 2012 Kasım ayında ihale şartnamesinde emsal 2.00, yükseklik serbest olarak satışa çıkarılmıştır. İhale öncesinde Bilim insanları ve STK'lar basın toplantıları yaparak Arazinin hukuka ve yasalara aykırı satış yapılamayacağını, satışı mahkemeye götüreceklerini, araziyi alacak kişilerin mağdur olacaklarını belirten açıklamalar yapmıştır. Bu konuda yapmış olduğunuz veya yapacağınız çalışmalar hangileridir?

 

2. Yalova İlinde, atıl vaziyetteki sanayi firmalarının faaliyete geçirilmesi ile alakalı hangi çalışmaları yürütmektesiniz?

 

3. Yalova İlinde, istihdam olanaklarının yaratılması amacıyla Üniversite, KOSGEB, Ticaret San. Odası gibi kuruluşların ortak bir çalışmaları var mıdır?

 

4. Önceki dönemlerde meydana gelen depremlerde hasar görüp onarılmış yapıların kentsel dönüşüm ve imar yasalarına uygun olarak yeniden inşaası konusunda düzenlemeler yapılmakta mıdır?

 

5. Yalova Üniversitesinde fakülte sayısı 5'dir. Bu konuda fakültelerin artırılmasına gidilecek midir?

 


Geri Dön