19 / 04 / 2024

TBMM binasında yapılan tamiratlara ilişkin 5 sorun TBMM'de!

TBMM binasında yapılan tamiratlara ilişkin 5 sorun TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlara ilişkin 5 soru sordu..



TBMM binasında yapılan tamiratlara ilişkin 5 sorun TBMM de!


CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlara ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Emir sorularını TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a iletti.


Emir önergesinde "Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun eski çalışma salonunda inşaat çalışmalarına başlandığı, çalışmaların referandum sonrasındaki hafta biteceği ulusal basında haber olarak yer aldı. Çıkan haberde makam, sekreterlik ve toplantı salonundan oluşan söz konusu mekanın tek bir odaya dönüştürülerek geniş bir makam odasının planlandığı kaydedilirken, odanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tahsis edileceği iddia edilmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunarak bu bağlamda 5 soru sordu.


Emir'in soruları

1- Meclis'in tarihi nitelikteki eski İnsan Hakları Komisyon Salonu'nu da kapsayan inşaat hangi amaçla yapılmaktadır?


2- Biri toplantı salonu olmak üzere üç odanın birleştirilmesiyle oluşacak yeni oda kaç metrekare olacak?


3- Söz konusu oda hangi amaçla kullanılacak? Odanın yapım işi kaç liraya mal olacak?


4- Söz konusu odanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için makam odası olarak yapıldığı iddiası doğru mudur? Doğruysa, referandum sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Meclis'te başka hangi düzenlemeler planlanmaktadır?


5- Meclis kulislerine yönelik de herhangi bir çalışma yürütülmekte midir? Buralarda kafeteryalat yapılacağı iddiası doğru mudur? Doğruysa Meclis'in tarihi dokusuyla oynanmış olmayacak mıdır?




Geri Dön