24 / 04 / 2024

Yalova'daki hasarlı binalara makyaj mı yapıldı?

Yalova'daki hasarlı binalara makyaj mı yapıldı?

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam yaptığı açıklamada 17 Ağustos depreminin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen, Yalova’da derslerin alınmadığını söyledi.



Asrın felaketi olarak isimlendirilen 17 Ağustos depreminin anısına, bisikletleriyle Ankara’dan yola çıkan AFAD Spor Kulübü’nün sporcuları 2 gün sonra Kocaeli’nin Gölcük ilçesine ulaştı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 17 Ağustos depreminin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen, Yalova’da derslerin alınmadığını belirten Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, hasarlı binalarda makyaj yapılarak insanların oturmaya devam ettiğini, yeşil alanların da 21 yıldan bu yana sürekli olarak imara açıldığını belirtti.

Karaçam, “17 Ağustos depremi sonrasında depremden kaçan insanlar kaçacak yeşil alan bulamadığı için, artçı depremler sonrasında binaların enkazlarında kaldı. Yalova’da 17 Ağustos depreminde çadır kentlerin, prefabrik konutların bulunduğu alanlar ise imara açıldı. Olası bir deprem sonrasında halkın toplanacağı alanlar kâğıt üzerinde belirlenmiş ama altyapıları yok. Çoğu kimse de yerini bilmiyor. Yaşadığımız onca acıdan sonra dersler almadık” diye konuştu.

Diğer bir yandan, depremde yaşamını yitirenler farklı etkinliklerle anılacak. Bugün saat 12.00’de AFAD Deprem Simülasyon TIR’ı Deprem Anıtı’nda gün boyu yurttaşların ziyaretine açılacak.

Saat 23.59’da ise Cumhuriyet Meydanı Kent Müzesi önünden Yalova Deprem Anıtı’na sessiz yürüyüş yapılacak. Saat: 02.30’da Deprem Anıtı’nda Kuran-ı Kerim okunacak, saat: 03.02 saygı duruşu gerçekleştirilecek.

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri de bugün  Gazi Paşa Caddesi Mini Amfi’de stand açarak, video göterimi yapacak. Mag-Der üyeleri Saat 22.00’de ellerinde meşalelerle Deprem Anıtı’na sessiz yürüyüş yapacak.

 

Deprem geliyor!


Geri Dön