19 / 04 / 2024

Yama Dağı Kayak Tesisinin temeli törenle atıldı!

Yama Dağı Kayak Tesisinin temeli törenle atıldı!

Malatya Valisi Ulvi Saran, Yama Dağında temeli atılan kayak tesisinin, Türkiyenin ender kayak merkezlerinden birisi olacağını söyledi. Saran, Yama Dağına yapılacak kayak tesisinin deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yüksekte olduğunu belirtti



 

Yama Dağı Kayak Tesisinin Malatya için önemli bir yenilik ve yatırım olduğunu vurgulayan Saran, tesisin inşaatının kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

Dağın, Malatya-Sivas arasında bulunan en önemli nokta olduğunu kaydeden Saran, "Burada savunma tesisimiz var. Radar var. Bu çevre hem Malatyaya, hem Sivasa hizmet veriyor. Bu tesis Malatya adına gerçekleştirilen en önemli tesislerden biri olacak. Tesis tamamlandığı zaman sadece Malatyaya değil, güneyimizdeki Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi illerden kayak sporuna gönül veren kişilere de hizmet verecek" diye konuştu.

Tesiste 50 yataklı konaklama ünitesinin de bulunacağını kaydeden Saran, bu ünitenin yaklaşık 2 bin 500 metre kapalı alana sahip olacağını belirtti.

Saran, ilk etapta bin 300 metrelik teleski tesisi yapılacağını vurgulayarak, kayak tesisinde 2 temel pist olacağını, bunların ilkinin bin 600, ikincisinin ise bin 700 metre olacağını bildirdi.

KIŞ TURİZMİNİ CANLANDIRACAK

Yama Dağının nitelikli ve uzun vadeli kara sahip olduğuna işaret eden Saran, bölgede Aralık ayında yağan karın genellikle Nisan ayının sonuna kadar kaldığını ve kayak tesisleri için en elverişli kar olarak bilinen toz karın bulunduğunu söyledi. Saran, şunları kaydetti:

"Küresel ısınmanın giderek arttığı bu dönemde özellikle yüksek kesimlerde bulunan kayak tesislerinde kar sorunu yaşanıyor. Ama, Yama Dağındaki kar yaklaşık 5 ay kalıyor. Yama Dağı Kayak Tesisi, Türkiyenin ender kayak tesislerinden biri olacak. Nitelikleriyle, kayakçılara sunulacak imkanlarla burası sporcu çekecek. Türkiyenin dört bir tarafından hatta yurt dışından sporcular gelecek. Bu sene teleski tamamlanacak. Önümüzdeki sene de konaklama yerleri ve daha sonra pistler yapılacak."

Malatyanın kış turizmini artırmada da tesisin önemli olacağını vurgulayan Saran, konuşmasının ardından tesisin temelini attı. Törene, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

 


Geri Dön