19 / 04 / 2024

Yap-işlet-devret modeli daha çok kullanılacak!

Yap-işlet-devret modeli daha çok kullanılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, yeni dönemde yapılacak yatırımlardan bahsetti. Hedefin faizleri ve enflasyonu düşürmek olduğunu söyleyen Yıldırım, ''Yap-işlet-devret modellerini ve dış kaynakları daha çok kullanacağız'' açıklamasında bulundu.



Başbakan Binali Yıldırım, yeni dönemde önceliğin faizleri ve enflasyonu düşürmek olduğubu ve gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti. Yıldırım, “Türkiye’nin mutlaka üretim, istihdam, ihracat ekseninde büyümesini sürdürmesi lazım” açıklamasında bulundu.

Açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, “Bunu nasıl yapacağız? Faizleri aşağıya indirmek, enflasyonu aşağıya çekmek ana önceliklerin başında geliyor. Bunun için tedbirler alınacak. Yeni hükümet döneminde yapısal reformlar yapılmaya devam edecek. Verimsiz projelerin yerine öncelikleri olan, daha fazla verimli projeler tercih edilecek. Kamu da kendi içinde tasarrufa gidecek. Böylece kaynak  ihtiyacını daha da azaltmış olacağız” şeklinde konuştu.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre yeni dönemdeki projeleri anlatan Yıldırım, “Biz 15 yıldır bunu yapıyoruz, bundan sonra da ayrı kararlılıkla yapacağız projeleri. Bütçeler kısıtlı olduğu için başka kaynaklarla yapacağız, yap-işlet-devret modellerini ve dış kaynakları daha çok kullanacağız. Türkiye’nin mutlaka üretim, istihdam, ihracat ekseninde büyümesini sürdürmesi lazım. Para politikalarıyla ilgili taahhütlerimizle kaynaklarımızın dengelenerek yönetilmesi lazım. Bu dönemde en fazla ona dikkat edeceğiz” dedi.


Geri Dön