25 / 04 / 2024

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

Yapay zekanın sınırlarına yönelik araştırmalar sürerken, ilginç bir çalışma sınavlarla ilgili geldi. Gelecekte hayatımızın hangi alanlarında yapay zekayı göreceğimiz hem bilim adamlarının hem sıradan insanların merak konusu olurken, son yapılan bir çalışma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Yapa zeka o k



Attığımız adım sayısından sosyal medyayı ne kadar kullandığımıza kadar hayatımıza giren yapay zekanın sınırları da merak ediliyor. Bugün yaptıkları dışında gelecekte başka neler yapabilir? Hangi alanlarda yapay zekayı göreceğiz. Bu konuda yapılan araştırmalar da ilgi çekici sonuçlar ortaya koyuyor.

Bu çerçevede yapılan yeni bir çalışmada yapay zekanın, hukuk ve işletme bölümlerinin sınavlarında göstereceği başarı test edildi.

HUKUK VE İŞLETMEDE ZORLANDI

 Prestijli okulların sınavlarını geçmeyi başaran yapay zeka, özellikle hukuk ve işletme alanlarında eğitim veren okulların yüksek lisans düzeyindeki sınavlarını ise zar zor geçerken, çok yüksek notlara ise imza atamadı.

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

Söz konusu okullardaki profesörlerin verdiği bilgilere göre, yeni güçlü Yapay Zeka (AI) chatbot aracı, bir süre önce Minnesota Üniversitesi'ndeki dört derste hukuk sınavlarını çözdü.

Ardından  Pennsylvania Üniversitesi'nin Wharton İşletme Okulu'ndaki başka bir sınavı daha çözen yapay zeka, bu sınavlardaki soruları yanıtladı ve geçmeyi başardı.


Geri Dön