25 / 04 / 2024

Yapay zekada büyük hamle! Kasım ayından sonra resmen başladı

Yapay zekada büyük hamle! Kasım ayından sonra resmen başladı

Silikon Vadisi'nin en büyük mühendislerinin çoğu yıllardır yapay zeka ürünleri üzerinde çalışıyor. Yarış, viral bir hit haline gelen üretken yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin OpenAI'nin Kasım ayında piyasaya sürülmesinden sonra resmen başladı.



Büyük teknoloji yapay zekada büyük olmak üzere. Microsoft Corp.'tan Meta Platforms Inc.'e kadar şirketler, yatırımcılara yapay zekanın büyüme için "büyük bir fırsat" olduğunu söylüyor ve rakiplerini geride bırakmak için büyük yatırımlar vaat ediyor.

Bloomberg News'in en büyük 15 yazılım ve yarı iletken şirketinin transkriptlerinin analizine göre, "AI", "makine öğrenimi" ve ilgili terimler, şirket kazanç çağrılarının son turunda arttı. Yapay zeka, maliyet düşürme konuşmalarının baskın olduğu zamanlarda bile bağışık görünüyordu: Konuyla ilgili terimlerden 200'den fazla kez bahsedildi, açık ara en çok 2013'te ABD teknoloji kazanç çağrılarında dikkat çekici şekilde
 bahsedilmeye başladığından beri.

Silikon Vadisi'nin en büyük oyuncularının çoğu yıllardır yapay zeka ürünleri üzerinde çalışıyor. Ancak yarış, OpenAI'nin viral bir hit haline gelen üretken yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin Kasım ayında piyasaya sürülmesinden sonra resmen başladı ve sektörde bir uyarı atışı gibi çınladı.

Yapay zekada büyük hamle! Kasım ayından sonra resmen başladı

International Business Machines Corp. İcra Kurulu Başkanı Arvind Krishna geçen ay şirketinden yaptığı telefon görüşmesinde "Yapay zekanın bu yıl büyük bir sohbet konusu haline geldiğini kabul etmeliyim," dedi. "Geçen hafta Davos'taydım ve muhtemelen teknolojiyle ilgili hemen hemen her tartışmada bu konu gündeme geldi - hem AI'da hem de OpenAI'de neler oluyor." ChatGPT'nin, IBM'in Watson'ı ve Google'ın DeepMind'ı ile
 karşılaştırıldığında sektörü harekete geçiren bir dizi atılımın en sonuncusu olduğunu söyledi .


 


Geri Dön