23 / 04 / 2024

Yapı denetim şirketlerine ödenen hizmet bedelleri!

Yapı denetim şirketlerine ödenen hizmet bedelleri!

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu: "OSB'lerin ortak sorunlarının çözüme kavuşturulması yolunda önemli çalışmalar yapılarak büyük mesafeler katedildi" dedi...



Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, OSB'lerin ortak sorunlarının çözüme kavuşturulması yolunda önemli çalışmalar yaptıklarını bildirdi. 


Nakıboğlu, yaptığı yazılı açıklamada. OSBÜK olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sundukları raporun uygun görüldüğünü, bugünden itibaren OSB’lerde yapı denetim şirketlerine ödenen hizmet bedellerine yüzde 75 muafiyet getirildiğini belirtti.


Torba Yasa ile dün kabul edilen yapı denetimi sayesinde, OSB'lerde kurulacak 2/C sınıfındaki 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip bir işletme için şu andaki tarifeye göre 280 bin TL olan yapı denetim ücretinin 93 bin TL'ye düşeceğini ve dolayısıyla firmaya 187 bin TL avantaj sağlanacağını vurgulayan Nakıboğlu, şunları kaydetti:


"Bundan 52 yıl önce ilk OSB'yi kurarak özel bir sanayileşme modelini geliştiren ülkemizde, bugün 277 OSB'nin 181'i aktif faaliyet göstermektedir. 2002 yılında faaliyete geçen OSBÜK bu süreçte önemli roller üstlenmiştir. OSB'lerin ortak sorunlarının çözüme kavuşturulması yolunda önemli çalışmalar yapılarak büyük mesafeler katedildi. Amacımız tüm OSB'lerin sorunlarına çözüm bulmaktır."


Geri Dön