19 / 04 / 2024

Yapı denetim sistemi firmaları ve çalışanları rahatlatacak!

Yapı denetim sistemi firmaları ve çalışanları rahatlatacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, yapı denetim sistemi düzenlemesi ile firmaların ve çalışanların rahatlayacak. Sistemde tüm yanlışların önüne geçileceğini söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yapı denetim sistemi düzenlemesi yeni yıl itibariyle yürürlüğe girecek. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, yeni düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

''Kontroller layıkıyla yapılacak”

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, sistemin yeni yapı yoğunluğu en yüksek illerin başında gelen Antalya’ya yönelik yansımalarını değerlendiren Balcı, “Bu uygulama hem yapı denetim firmalarını, hem de firmalarda çalışan arkadaşlarımızı rahatlatacak. Artık kontroller layıkıyla yapılacak” açıklamasında bulundu.

''Yeni sistem sulandırılmamalı''

Daha önceki sistemde ciddi uygulama hatalarının olduğunu söyleyen Balcı, “Artık iş kaygısı ortadan kalkacak. Daha önce maalesef yapı denetim firmasının ücretini müteahhit arkadaşlar ödüyordu. Bu nedenle denetimin niteliği ile ilgili soru işaretleri oluyordu. Umarım yeni sistem sektörün paydaşları tarafından sulandırılmaz” diye konuştu. 

''Düzen bozulmuştu''

“Hastalıklı yapıdan kurtulduk” diye konuşan Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Genel Başkanı Tekin Saraçoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Artık kimse aklına estiği gibi iş yapamayacak. Proje ne ise onu uygulayacaklar. Açıkça söylüyorum; düzen bozulmuştu. Bir insan işverenini ne kadar denetleyebilir? Bakanlık bu sıkıntıyı gördü. Daha kötüsü bu işleri belediyeler yönlendirmeye başlamıştı. Şimdi bu süreç düzene gerecek.”

Yapı denetimlerinde yeni düzenleme!


Geri Dön