25 / 04 / 2024

Yapı Endüstri Merkezi'nde 17 yıl sonra değişim geldi!

Yapı Endüstri Merkezi'nde 17 yıl sonra değişim geldi!

Yapı-Endüstri Merkezinin misyonu, yönetmek üzere Barış Onay'a teslim edildi



Her sektörün izlenen, sektöre lokomotif görevi yapan şirketleri vardır. 42 yıldır Türk inşaat dünyası için bu işlevi gören şirketlerden biri de Yapı Endüstri Merkezi'dir. Bunda hiç kuşkusuz şirketin her zaman genç ve dinamik tutulan kadrosunun payı büyük.
Düzenlediği etkinlikler, oluşturduğu platformlar, yayınlar ve inşaat sektörüne yönelik profesyonel bilgi hizmetleri ile mimarlık ve yapı alanının nabzını tutan Yapı-Endüstri Merkezi, şimdi de bu misyonu yönetmek üzere genç bir isme Barış Onay'a teslim edildi.
Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'ni ve 2000 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitiren Barış Onay, 2002 yılında Fransa'da Ecole d'Architecture Paris-Belleville'de Kentsel Tasarım, 2003 yılında da Üniversite Paris 1 Panteon-Sorbonne'da Mimarlık Tarihi yüksek lisans programlarını tamamladı.

2004 yılında İstanbul'a dönen Onay, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'nde halen sürdürmekte olduğu Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı'ndaki öğrenimine başladı.

Onay, 2004- 2005 yıllan arasında Dünya Mimarlık Kongresi, UIA2005 İstanbul Bilim Komitesi Sekreteri olarak görev yaptı. Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği UICB'nin 2005 yılındaki genel kurulunda yönetim kurulu üyeliğine seçilen Onay, 2008 yılında yapılan genel kurulda genel sekreterlik görevini devraldı.
Yapı-Endüstri Merkezi'nde 2005 yılından bu yana çeşitli görevlerde çalışmalar yürüten Onay, genel müdürlük görevini Güven Cantürk'ten devraldı.
Genel müdürlük görevini 17 yıldan bu yana yürüten Güven Cantürk ise bundan sonra 'Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı" olarak çalışmalarını sürdürecek, tecrübelerini aktaracak.
Ekonomist


Geri Dön