19 / 04 / 2024

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti!

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti!

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinin, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin uzatılması amacıyla değiştirilmesine karar verildi. 



Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin uzatılmasına ilişkin esas sözleşme değişikliğine SPK onayı hakkında açıklama yaptı. 
 
Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinin, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin uzatılması amacıyla değiştirilmesine, "Portföyün İdaresi" başlıklı 9. Maddesinin Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Tebliğde yapılan değişiklik nedeniyle değiştirilmesine ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. Maddesinin Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Tebliğde yapılan değişiklik nedeniyle kaldırılmasına ilişkin Esas Sözleşme değişiklik tasarıları için Sermaye Piyasası Kurulu tarafından gerekli görülen düzeltmeler yapıldı ve E-12233903-340.08-1828 sayılı ve 15 Şubat 2021 tarihli karar ile söz konusu tadil metnine ekte yer aldığı şekilde uygunluk verildi. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun KAP açıklaması:
Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinin, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin uzatılması amacıyla değiştirilmesine, "Portföyün İdaresi" başlıklı 9. Maddesinin Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Tebliğde yapılan değişiklik nedeniyle değiştirilmesine ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. Maddesinin Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Tebliğde yapılan değişiklik nedeniyle kaldırılmasına ilişkin Esas Sözleşme değişiklik tasarıları için Sermaye Piyasası Kurulu tarafından gerekli görülen düzeltmeler yapılmış ve E-12233903-340.08-1828 sayılı ve 15.02.2021 tarihli karar ile söz konusu tadil metnine ekte yer aldığı şekilde uygunluk verilmiştir. 

Esas Sözleşme değişiklik tasarılarının Ticaret Bakanlığı'nın iznini takiben, yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulması öngörülmektedir.

Dosya için tıklayın


Geri Dön