19 / 04 / 2024

Yapı Kredi Koray GYO'dan Ankara-Çankaya Projesi açıklaması!

Yapı Kredi Koray GYO'dan Ankara-Çankaya Projesi açıklaması!

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.



Yapı Kredi Koray GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.

Yapı Kredi Koray GYO tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
11.08.2014 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması ile, Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin karar düzeltme başvurusunun Danıştay 6. Dairesi tarafından Şirketimiz lehine olacak şekilde reddi sonrasında, Ankara 9. İdare Mahkemesi'nin, Çankaya, 6049 ada, eski 3, 4 ve 5 (yeni 21) sayılı parsellere ilişkin olarak düzenlenen yapı ruhsatlarının iptali istemi hakkında yeni bir karar vereceği ve 26.01.2015 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması ile, Şirketimizin müdahil olarak katıldığı söz konusu davada Ankara 9. İdare Mahkemesi'nin Şirketimiz lehine, temyiz yolu açık olmak üzere, davanın reddine karar verdiği duyurulmuştu. 31.03.2015 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması ile de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temyiz başvurusunda bulunduğu bilgisi verilmişti. 

En son 19.04.2018 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması ile Danıştay 6. Dairesi tarafından yapılan temyiz incelemesi sonucunda; dosyanın incelenmesinden, Davacının yapılaşma hakkının Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun öngördüğü gibi 5 kat üzerinden verilmediği, Davacının Kurul kararının dışına çıkılarak 8 kat üzerinden verildiği iddialarıyla davayı açtığı, ancak İdare Mahkemesi'nde, ruhsatların imar planlarına, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararlarına, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına, mimari projelere uygunluğunun incelenmediği gerekçesiyle gerekirse yeniden bilirkişi incelemesi yapılması ihtar edilerek, Ankara 9. İdare Mahkemesince verilen 07.11.2014 tarihli söz konusu kararın bozulmuş olduğu; ilgili bozma kararının 18.04.2018 tarihinde Şirketimize tebliğ edildiği ve karara karşı tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde karar düzeltme yolunun açık bırakıldığı açıklanmıştır. İlgili karara karşı 30.04.2018 tarihinde karar düzeltme başvurusunda bulunulmuş olup, Şirket'in söz konusu başvurusuna ilişkin inceleme Danıştay 6. Dairesi'nin 2018/6274 esas sayılı dosyasında devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.


Geri Dön