19 / 04 / 2024

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davasında yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davasında yeni gelişme!

Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi tarafından sözleşmesinin feshi nedeniyle Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan dava ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Dava şirket lehine kesinleşti. 



Yapı Kredi Koray (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapı denetim Ffirmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan davaya ilişkin gelişmeler hakkında açıklama yaptı. 

Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi tarafından sözleşmesinin feshi nedeniyle Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan dava ile ilgili olarak en son 3 Eylül 2020 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması ile 30 Haziran 2020 tarihli murafaa duruşmasında Yargıtay 23. Hukuk Dairesi tarafından Yerel Mahkeme'nin Yapı Kredi Koray GYO'nun lehine verdiği kararını onamasına yönelik olarak karşı tarafın karar düzeltme yoluna başvurduğu açıklandı. Yargıtay 23. Hukuk Dairesi'nin karşı tarafın karar düzeltme isteminin reddine karar verdiği öğrenildi. Dava şirket lehine kesinleşti. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun KAP açıklaması:
Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi tarafından sözleşmesinin feshi nedeniyle Şirketimize karşı açılan dava ile ilgili olarak en son 03.09.2020 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması ile 30.06.2020 tarihli murafaa duruşmasında Yargıtay 23. Hukuk Dairesi tarafından Yerel Mahkeme'nin Şirketimiz lehine verdiği kararını onamasına yönelik olarak karşı tarafın karar düzeltme yoluna başvurduğu açıklanmıştır. 

Yargıtay 23. Hukuk Dairesi'nin karşı tarafın karar düzeltme isteminin reddine karar verdiği öğrenilmiş olup, Dava Şirketimiz lehine kesinleşmiştir.


Geri Dön