24 / 04 / 2024

Yapı Market Group, 40 milyon Euro yatırıp turizmci oldu

Yapı Market Group, 40 milyon Euro yatırıp turizmci oldu

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Yapı Market Group, İzmir Özdere'de açtığı Carpe Diem Claros Resort ve Spa Hotel ile turizm sektörüne girdi



Otel için 40 milyon Euro yatırım yapan grup, işletmeyi yüzde 50-50 ortaklıkla Zentur'la paylaştı. Yapı Market aynı ortaklık yapısıyla ekim ayında Marmaris Datça'da 180 odalı yeni bir otel yatırımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Otelin tanıtımı ve grubun yeni yatırımlarını paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Carpe Diem Claros Resort ve Spa Hotel Genel Müdürü Burak Atilla, Turizm Bakanlığı'nın 49 yıllık arazi tahsisi ile 2 yıl önce otel inşasına karar verildiğini belirtti. 100 dönüm arazi üzerindeki otelin 40 milyon Euro yatırım bedeli ile kurulduğunu ifade eden Atilla, 23 Mayıs'ta açtıkları otelin 504 oda ile hizmet verdiğini açıkladı. Burak Atilla, otelde konaklayanların yüzde 15'lik bölümünün yurtiçinden olduğunu, geri kalanının yabancı ülkelerden olduğunu söyledi. Almanya, Hollanda ve Belçika'dan gelen misafirlerin ilk sırada yer aldığını aktaran Atilla, İsviçre, İtalya, Bulgaristan, Romanya, İtalya ve İran'ın da müşteri portföyleri arasında yer aldığını anlattı. Atilla, özellikle İran'ın kendileri açısından ciddi bir potansiyel taşıdığını ve şu ana kadar 6 odanın İranlılar tarafından rezerve edildiğini aktardı. Şu anda yüzde 85 doluluk ile hizmet verdiklerini aktaran Atilla, temmuz-ağustos döneminde bu oranın yüzde 95'lere ulaşmasını hedeflediklerini anlattı. Atilla, otelin kış döneminde de açık kalacağını belirterek, şimdiden kasım-aralık dönemi için 130 odanın rezerve edildiğini dile getirdi. Atilla, erken rezervasyonda müşterilerin yüzde 20'ye varan oranlarda fiyat avantajı sağlayabileceğini anlattı. Otelde çocuklar için özel bölümler de bulunuyor. Çocuklar için yaklaşık 2,5 dönümlük alan var. Kuşadası, Didim gibi bölgelere oranla biraz daha pahalı olduklarını belirten Genel Müdür, "Çünkü, ucuz ve bilinmeyen markalar almıyoruz. Bunların hepsini üst üste koyarsanız maliyet yükseliyor. Fiyatlarımız da kişi başı her şey dâhil 150 dolardan başlıyor." diye konuştu.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Carpe- Diem'le turizme girdi

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Yapı Market Group,  İzmir  Özdere'de açtığı Carpe Diem Claros Resort ve Spa Hotel ile turizm sektörüne girdi. Otel için 40 milyon Euro yatırım yapan ve Otel'in işletmesini yüzde 50-50 ortaklıkla Zentur'la paylaşan Group, aynı ortaklık yapısıyla ekim ayında Marmaris Datça'da 380 odalı yeni bir otel yatırımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Carpe Diem Claros Resort ve Spa Hotel Genel Müdürü Burak Atilla, Turizm Bakanlığı'nın 49 yıllık arazi tahsisi ile 2 yıl önce otel inşasına başladığını, 100 dönüm arazi üzerindeki otelin 40 milyon Euro'luk yatırım bedeli ile kurulduğunu ifade etti.
Burak Karagöz/Gazete Habertürk

Kuşadası'na küsenleri Carpe Diem barıştıracak

Yapı Market Group tarafından yapılan, Carpe Diem Claros Resort& Spa Hotel Kuşadası'nın Özdere mevkiinde hizmete açıldı.Yapı Market Group tarafından yapılan, 40 milyon euroluk yatırımla gerçekleştirilen Carpe Diem Claros Resort& Spa Hotel Kuşadası'nın Özdere mevkiinde hizmete açıldı.

On buçuk ayda tamamlanan otel bin 500 yatak kapasitesine sahip. Otel Genel Müdürü Burak Atilla, yaptıkları yatırımla Kuşadası'nı terk eden turistleri yeniden bölgeye çekmek istediklerini söyledi. Atilla, " Ege vazgeçilmezdi vazgeçtiler. Biz bu küskünlüğü bitirmek istiyoruz. Hollandalı TUI turizm acentasını bölgeyle biz barıştırdık. Bölgenin en pahalı oteliyiz. Yerli turist her şey dahil geceliği 150 liradan otelimizde konaklarken, yabancı turiste fiyatımız 120 euro" dedi.

YENİ OTELLER SIRADA

 15 Ekim 2008'de Avrupa'da rezervasyona başladıklarını hatırlatan Atilla, otel açılmadan kasaya para girdiğini bildirdi. Atilla, "Şu anda yüzde 85 doluyuz. Bu oran temmuz-ağustos ayında yüzde 95 olacak. Kasım ayı rezervasyonlarımız da gelmeye başladı. Bin 200 kişiyi istihdam ettik. Yabancı çalışan oranımız ise yüzde 5" diye konuştu.

Yeni yatırım sinyali de veren Atilla, ilk etapda Datça'da yeni bir otel açmayı planladıklarını bildirdi. Atilla, "İstanbul'da da otel açma planlarımız var" şeklinde konuştu.
Emine ÇAĞLAYAN/Bugün


Geri Dön