24 / 04 / 2024

Yapı - Yapı İnşaat'tan 2021'e özel projeler!

Yapı - Yapı İnşaat'tan 2021'e özel projeler!

Koronavirüs sürecinde yatırımlarına hızla devam eden Yapı & Yapı İnşaat, 2021 yılında da gaza basıyor. İFM'de 740 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan şirket, Ankara'da da AKM Millet Bahçesi'ni tamamlıyor.



2020 yılında zorlu pandemi koşulları karşısında yatırımlarına hızla devam eden Yapı - Yapı İnşaat, 2021 yılında da altyapı, üst yapı yatırımları ve konut projeleriyle Türkiye’nin inşasına verdiği desteğini artıracak. Akşam'da yer alan habere göre; temelleri 1974'de atılan ve kurulduğu günden beri toplam 1400 futbol sahası büyüklüğünde yani yaklaşık 10 milyon metrekarelik çevre düzenlemesi hayata geçiren şirket, bunun yanı sıra yaklaşık 2 milyon metrekare ticaret merkezi ve konut projesi, 1500 tenis kortuna eşit yaklaşık 1 milyon metrekare aktivite alanı, İstanbul ve Bilecik Osmaneli’nde kilometrelerce atık su ve yağmur suyu hattı, yol, isale hattı ve tünel inşaatının yanı sıra günde 500 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisinin inşasını hayata geçirdi. 

Yapı - Yapı İnşaat tan 2021 e özel projeler!

 İFM’DE DE ROL ÜSTLENDİ

Türkiye ekonomisinin kilit taşı niteliğindeki kurum ve kuruluşları İstanbul’da buluşturacak İstanbul Finans Merkezi’nde de toplam 740 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan şirket, burada 540 bin metrekarelik özel proje alanını ve 200 bin metrekarelik Sermaye Piyasası Kurumu’nun (SPK) binasını inşa ediyor. 

 YÜZDE 87’Sİ YEŞİL ALAN

Diğer taraftan toplam 640 bin metrekare alanın yeşillendirileceği, yüzde 87’sinin aktif yeşil alan kullanımı olacağı ve içinde ağaçlardan çalılara, su bitkilerinden pereniallere kadar toplam 205 bin 69 adet bitki çeşidinin bulunacağı  Ankara  Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi de Yapı - Yapı’nın hayata geçirdiği önemli projeler arasında yer alıyor. AKM Millet Bahçesi’nin, sosyal donatılarıyla birlikte Ankaralılar için önemli bir uğrak noktası olması planlanıyor.

Yapı - Yapı İnşaat tan 2021 e özel projeler!

1400 FUTBOL SAHASI KADAR ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPTI

Temelleri 1974 yılında atılan ve kurulduğu zamandan beri 1400 futbol sahası büyüklüğünde yani yaklaşık 10 milyon metrekarelik çevre düzenlemesi hayata geçiren Yapı-Yapı, Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi’ni başladı. 

FİKİRTEPE’DE 2.5 KİLOMETRELİK KÖPRÜLÜ KAVŞAK İNŞA EDİYOR

İstanbul'un yeni gelişen bölgesi olması planlanan Fikirtepe’nin köprülü kavşak projesi de şirketin imzasını atacağı yatırımlardan biri arasında. Toplam 2.5 kilometre köprülü kavşak ve 9 kilometre yoldan meydana gelen, tünellerle desteklenen Fikirtepe Köprülü Kavşak Projesi şirket imzasıyla yükseliyor.. En kapsamlı köprülü kavşak projelerinden olan yatırım, bağlantı yollarına ek alt geçitler, 15 bin metre atık su hattı ve 13 bin metre yağmur suyu hattı yapımından oluşuyor.

Yapı - Yapı İnşaat tan 2021 e özel projeler!

İSTANBUL’UN KORULARINA İMZA ATTI

Yıldız, Fethi Paşa Korusu ve Emirgan Korusu projelerine imza atan Yapı&Yapı İnşaat, içinde konser alanlarından atletizm pistine, tenis kortlarından halı sahalara kadar birçok sosyal donatı alanlarının bulunduğu Maltepe Sahili Rekreasyon ve Spor Alanları projesini de hayata geçirdi. Yapı-Yapı İnşaat, içinde göletin ve spor alanlarının bulunduğu, bölgenin en büyük parkı özelliğine sahip Hoşdere Hayat Park projesini İstanbul’a kazandırdı.  

Ankara AKM Millet Bahçesi'nde neler oluyor?


Geri Dön